logo

YEDPA’YI LAYIK OLDUĞU YERE TAŞIMAK GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ

YEDPA’YI LAYIK OLDUĞU YERE TAŞIMAK GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ

 

YEDPA Ticaret Merkezi Türkiye’nin en büyük Otomotiv Ticaret Merkezidir. YEDPA bölgesinde çok önemli bir güce sahip sosyal, siyasi ve ticari anlamda önemli potansiyeli olan YEDPA Sektörel kümelenmenin en güzel örneklerinden ve ülkemizin en önemli ticaret merkezlerindendir.

 

YEDPA yönetimi olarak, yasal bir bina olmamıza rağmen bölgemizin plansız yapılaşmasından kaynaklanan problemlerden dolayı, İmar Barışı ile 2019 yılında an itibarıyla kat mülkiyet tapularını almış olup, ferdi mülkiyete geçişi hedefliyoruz. Tapuların dağıtılmasının ardından 2019’da YEDPA arsasında Sosyal tesislerinin yapımına odaklanacağız. İkinci etapta hastane, okul, otel ve rezidans yapmayı planlamıştık. 2019 yılı hedeflerimizden bir diğeri de YEDPA’nın TEM otoyoluna direk çıkışını sağlamak. Hızla büyüyen işletmelerimiz YEDPA dışına çıkmaya başladı. İkinci etapta önümüzdeki dönemlerde daha büyük dükkânlara ve depolara ihtiyaç duyan işletmelerimiz için bir lojistik merkez kurmayı düşünüyoruz.

YEDPA sergi salonu ve Fuar alanında önemli aktiviteler yapılmakta 112 acil servisi, sağlık ocağı, aşevi, cami, 800 kişi kapasiteli toplantı salonu ve sergi salonu ile YEDPA’daki işletmelerimiz ve çalışanlarının sosyal ihtiyaçlarının karşılandığı bir sosyal kompleksi oluşturduk. Bütün bunlara ilaveten YEDPA bünyesinde çalışanların çocuklarına yönelik bir kreş ve YEDPA içinde bir spor komplesi oluşturmayı da planlıyoruz.

2018 yılı genel ekonomi için olduğu kadar otomotiv sektörü acısından da oldukça zorluklar oluşturmaktadır. YEDPA’da ticaret yapan işletmelerimiz sektörel kümelenmeden ve bütün hizmet birimlerinin bir arada olmasından dolayı ciddi avantajlara sahiptir. Otomotiv sektörünün satış sonrası hizmet sunan perakende ve toptan satış yapan oto yedek parça işletmeleri 2018 yılında ekonomideki daralmadan kısmen etkilendi. İşler belli bir düzeyde azalmış olsa da satış sonrası hizmet devam ediyor. Bu dönemde yeni otomobil satışları düzeyinde azaldı. Araç sahipleri araçlarını yenileme yerine mevcut araçlarına bakım yaptırmayı ve tamir ettirerek kullanmayı tercih ediyorlar.

YEDPA’lı işletmelerin temel endişesi, sattıkları ürünlerin tahsilatları ile ilgili. Türkiye’de 2019 yılı özelikle finansal konularda durumun düzelmesini, faizlerin düşmesi ve kurların stabil olması bekleniyor. Beklenti;2019 yılının ikinci yarısından sonra sürecin pozitif şekilde gelişeceği yönünde. Böyle bir kanaat söz konusu sabırla bekliyoruz.

YEDPA olarak kamu ve temsil edildiğimiz İTO gibi kurumlar nezdinde yapmış olduğumuz çalışmalarda oto yedek parça ile ilgili meslek kriterlerinin belirlenmesi ve mesleki elaman yetiştirilmesi konusunda çalışmalarımız devam etmektedir. Sektörümüzde belirli standart oluşturulmasını arzu etmekteyiz. Sektörde ortaya çıkan yeni trendler, Dijitalleşme ve E-ticaret konusundaki gelişmelerde yakından takip edilmektedir.

YEDPA yedek parça sektörünün ülkemiz açısından sağladığı istihdam, güven ve YEDPA’daki ticaret hacmi gurur kaynağımız olmuştur. YEDPA gelişiyor, ticaret hacmimiz büyüyor, YEDPA’nın çıtasını biraz daha yükseltmenin gayretti içerisindeyiz. Yedpa bünyesinde pek çok üst düzey devlet ve siyaset insanimizi ağırlıyoruz. Mevcut sorunlarımız ve çözüm önerilerini raporlar halinde kendileriyle paylaşıyoruz. Devlet bürokrasisinde, adalet sistemindeki hantallık, duyarsızlık, siyaseten alınan bazı hatalı kararlar iyi sonuçların hızlı bir şekilde ortaya çıkmasını engelliyor. Ülkemizde yapısal sorunların seçim sonrası donemde tekrardan temelden sorgulanıp ivedilikle çözüme kavuşmasını bekliyoruz. Bütün bu sorunlardan Yedpa olarak bizlerde olumsuz etkilenmek istemiyoruz.

Tabi bir takım sıkıntılarımıza rağmen Geleceğe umutla bakmalıyız YEDPA’yı biraz daha hareketlendirmemiz gerekiyor. YEDPA’yı tanıtmak istiyoruz. Örneğin Automechanica, WIN gibi uluslararası çeşitli fuarlara katılarak çeşitli mecralar ve TV kanallarında sosyal medyada yayınlarla tanıtımını yapıyoruz. Yurtdışındaki alım heyetlerini buraya getirip işletmelerimiz ile buluşturma gayretindeyiz. Buraya gelenin etkilenmemesi mümkün değil. YEDPA özellikle yedek parça ve otomotiv sektörü açısından büyük bir potansiyele sahip, biz bunu değerlendirmek istiyoruz. YEDPA’yı da layık olduğu yere getirmek istiyoruz. Sadece bir iş merkezi olarak değil, bir kimliğin bir karakterin parçası olarak YEDPA‘yı görüyoruz. Bu tür faaliyetleri artırmamız gerektiğini düşünüyorum. YEDPA olarak dayanışma içinde kararlılıkla tüm sorunların üstesinden geleceğimize inanıyorum.

Saygılarımla

Yedpa Yönetim Kurulu Başkanı

Salih Sami Atılgan

 

Paylaş