logo

Bakan Özhaseki’den YEDPA’lılara: “ çözüm önerisini sunacağız”

Bakan Özhaseki’den YEDPA’lılara: “ çözüm önerisini sunacağız”

Mülkiyet, imar ve iskan sorunu yaşanan YEDPA Ticaret Merkezi’ni ziyaret ederek, YEDPA’lı iş adamları ve çevre halkıyla bir araya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bu sıkıntıların en kısa sürede giderilmesi için çalışma yürüteceklerinin sözünü verdi.

 

YEDPA ticaret merkezinde 20 yıldan beri çözülemeyen 2 bin 200 oto yedek parçası esnafının bir arada bulunduğu, mülkiyet ve çalışma ruhsatı sorunu ile ilgili, bilgi aldı ve çözüm yollarının ne olabileceği hakkında fikir alışverişinde bulundu. Özhaseki, YEDPA sorununu yapacakları çalışmalar sonucunda 15 gün içinde çözüm önerisini sunacaklarını bildirdi.

 

YEDPA Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sami Atılgan, Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Naim Yağcı,  sorunu bir kez daha Özhaseki’ye ve esnafa aktardı.

Bakan Özhaseki, Sorunun anladığım kadarı ile 20 yıldan beri iki belediye arasında gidip gelmiş haklı olarak esnaf ve bölge halkı orak çözüm istiyorsunuz. Özhaseki, çözüm üretmeyi görev bilen bir anlayışta olduğunu dile getirerek, “Devletin bakanı, müsteşarı, kentsel dönüşüm daire başkanı, tapu kadastro genel müdürü burada. Şimdi bizler, bu sorunu çözemeyeceğiz de, kim çözecek? Hemen bu toplantıdan sonra, bir araya gelinecek, çözüm yolları tartışılacak, araştırılacak ve en geç 15 gün içinde bakanlığın yetkileri dahilinde ne yapılabilecekse yapılacak” dedi.

 

Özhaseki, Türkiye’nin zor bir coğrafyada bulunduğunu ve çevresindeki ülkelerin idare edilemez duruma geldiğini belirterek, “Her taraf kan çanağı. Avrupa’nın ortasında keyif yapan bir ülke değiliz. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu coğrafyada yaşamanın, bağımsız şekilde, hür şekilde dimdik durabilmenin tek şartı var, o da güçlü olmak; hem içerideki düşmanlara karşı hem de dışarıdakilere karşı. Tek şart var, Türk milleti olarak güçlü olacağız” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 16 Nisan’da yapılacak referandumla ilgili de konuşarak, üç temel istekleri bulunduğunu belirtti. Özhaseki ,“Yürütmedeki ikili yapı kaldırılmalı. Bu ikili yapı Türkiye’nin başına bela. İş parlamenter sistemden çıktı. Kavga sistemi haline geldi. Bu işin temizlenmesi lazım. İkincisi, istikrarlı ve güçlü hükümetler lazım. Üçüncüsü de şu vesayet yapısı artık bitmeli, toprağa karışması lazım. Bunlar olursa Türkiye’nin önünün çok açılacağına inanıyorum” dedi.

 

YEDPA Yönetim Kurulu Başkanı Salih Atılgan, Bakan Özhaseki’ye “YEDPA’nın yer aldığı mahallenin mülkiyet sorunun çalışmaların önünde engel olduğunu benzerine az rastlanır ve 10 bin üzerinde iş istihdamı olan ticaret kompleksinin hak ettiği değeri bulamadığını belirti.

Atılgan, YEDPA’da 2 bin 200’ü aşkın esnafın işletme ruhsatı alınamadığından dolayı ticaretini zorlukla yürüttüğünü, ekonomiye katkı oranlarının düştüğünü belirti. Atılgan,kangren olan sorununun yerel yönetimlerin bütün iyi niyetine rağmen çözülemediğini, bölgenin ancak “kentsel dönüşümle aşılabileceğini dile getirdi.

Paylaş