logo

DEPREM BÖLGESİNDE YARALARINI EN HIZLI SARACAK SEKTÖR OTOMOTİV OLACAK

DEPREM BÖLGESİNDE YARALARINI EN HIZLI SARACAK SEKTÖR OTOMOTİV OLACAK

MOTOR AŞİN CEO’su Saim Aşçı: Üretim faaliyeti gösteren 900’den fazla fabrikanın zarar gördüğü bölgede en büyük kayıp kaybolan istihdam olurken, yeniden yapılanma sürecinde ticari araç ve otomobiller kaldıraç görevi görecek.

Yol inşasında kullanılacak bir ticari aracın servis ve yedek parça ihtiyacından şoför ve operatör ihtiyacına, servisi verecek teknik personele değin binlerce yeni çalışan insan kaynağına ihtiyacımız olacak. 11 ilde yaralarını doğal refleks haliyle en hızlı saracak sektör de otomotiv olacak.

İstihdama katılım sosyolojik ve psikolojik olarak da etkilidir. Japonya’daki araştırmalarda da çok benzer sonuçların ortaya çıkarıyor. Katastrofik deprem gibi felaketler sonrasında toplumun hayata umutla sarılmasında en büyük etkenin, istihdama tekrar katılması olduğu görülüyor.

Bölgedeki ekonomik kaybımız otomotiv sektörü özelinde de çok büyük. Bu kayıpta en üzücü ve yeri doldurulamayansa vefat eden vatandaşlarımızdır. Vefat eden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Bölgenin kalkınmasında yine insan kaynağımız en büyük husus olacaktır, bu minvalde kalifiye insanlarımızı tekrar istihdama dahil etmek üzere sektör paydaşları olarak hızla aksiyon alınmıştır.

Şoförden servis verecek teknik personele, birçok alanda yeni istihdamlar yaratılması gerekecek. Şehirlerimizi yeniden canlandırmak için çalışacak tüm araçlar, sektörün kalkınmasında da büyük görevler üstlenecek.

Tekerlekleri dönen her araç ekonominin çarklarını da döndürecek. Tüm bu sebeplerden ötürü bölgede en hızlı şekilde yaralarını saracak sektör de otomotiv olacak. 6 ay içinde dinamik bir toparlanma öngörüyoruz, dedi.

Paylaş