logo

“HEDEF YEDEK PARÇA SEKTÖRÜNDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİN ÖNCÜSÜ OLMAK”

“HEDEF YEDEK PARÇA SEKTÖRÜNDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİN ÖNCÜSÜ OLMAK”

Ülkemizin en büyük yedek parça şirketlerinden Motor AŞİN, “Sürdürülebilirlik Yılı” olarak ilan ettiği 2023’te, birçok yeniliği hayata geçirerek karbon ayak izinin azaltılmasında ve sürdürülebilirliğin bir parçası haline gelerek sektörel dönüşüme katkı sağlamaya yardımcı oldu.

Motor AŞİN CEO’su Saim Aşçı “Son yıllarda enerji ve ham madde krizlerinin derinleştiği sektörümüzde, sorumluluğumuzun bilincinde bir paydaş olarak, kendimizi değişimin parçası olarak gördük ve birçok alanda aksiyon aldık. Elektrikli otomobilleri filomuza kattık, tüm lokasyonlarımızda sorumlu atık yönetimi ve geri dönüşümle pil, kâğıt, yağ gibi atıkların geri dönüşümünü sağladık. Ana merkezimizde solar panellerle güneş kaynağı vasıtasıyla elektrik enerjisi elde etmeye başladık. Sektörümüzde farkındalık oluşturmak adına sürdürülebilirliğin öncüsü olmak istiyoruz. Geleceği şekillendirmek için bugünün sorumluluğunu üstleniyoruz; sürdürülebilirlik, inovasyon ve çevresel uyum, şirketimizin temel taahhütleridir. Daha yeşil bir yarın hepimizin sorumluluğudur.” dedi.

Türkiye otomotiv ve ticari araç pazarında, yedek parça ve satış sonrası sektöründe 53 yıldır faaliyet gösteren Motor AŞİN, geçtiğimiz yılı “Sürdürülebilirlik Yılı” olarak ilan ederek, birçok yeniliği sektöre getirdi. Kaynakların sınırlı olduğu farkındalığıyla “kendine yeten, süreklilik kazanan bir döngüyü” hayata geçiren şirket, Sürdürülebilirlik Manifestosu adı altında sorumlu atık yönetimi, geri dönüşen malzemeler, yenilenebilir enerji ve karbon nötr unsurlarını ön planda tutarak birçok değişime gitti. Öte yandan sürdürülebilirlik kültürü oluşturabilmek ve farkındalığı artırmak adına Motor AŞİN, raporlama çalışmalarına da başladığını belirtti.

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını destekleyerek elektrikli araçları filo bünyesine katan şirket, Genel Merkez’de solar panellerle güneş enerjisi vasıtasıyla elektrik üretimine geçerken; pil, kağıt, yağ gibi atık maddeleri de geri dönüştürdü. Şirket içi kâğıt kullanımını azaltırken sadece geri dönüştürülmüş promosyon ürünlerine ve kağıtlara yer verdiklerini kaydetti. Ayrıca şirket, sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için tüm çalışanlarına Tamamlayıcı Sağlık Sigortası tanımlarken, şirket içi ortak olanları mimari destekle yeniden tasarlayarak daha verimli alanlar inşa etti. Ekoloji ve sürdürülebilirlikle ilgili kaynaklar ve kitaplar, şirket kütüphanesinde artırıldı. Fidan bağışları ve gül bahçesi üretimleriyle doğaya da doğrudan temas edildiği belirtildi.

“Amaç sadece ürün satmak veya hizmet vermek olmamalı”

Sürdürülebilirlik konusuna daha fazla değinerek sektörde bir farkındalık oluşturmayı ve öncü olmak istediklerini ileten Motor AŞİN CEO’su Saim Aşçı “Amaç sadece ürün satmak veya hizmet vermek olmamalı. Çözüm odaklı bir yaklaşımla müşterilerimize, paydaşlarımıza, sektörümüze, insanlığa değer katmak ve birlikte büyümek amacımız. Geleceği şekillendirmek için bugünün sorumluluğunu üstleniyoruz; sürdürülebilirlik, inovasyon ve çevresel uyum şirketimizin temel taahhütleridir. Çünkü daha yeşil bir yarın hepimizin sorumluluğudur.” açıklamasında bulundu.

Paylaş