logo

MOTOR AŞİN 4 KITA,70 ÜLKEYE OTO YEDEK PARÇA HİZMETİ SUNUYOR 

MOTOR AŞİN 4 KITA,70 ÜLKEYE OTO YEDEK PARÇA HİZMETİ SUNUYOR 

Elazığ’da başlayan ticari yolculuklarının İstanbul’da devam ettiğini söyleyen Motor Aşin CEO’su Saim Aşçı, 7 şubemiz, 350 kişilik uzman ekibimiz ve 1,5 milyon ürünümüzle, 4 kıtada, 70 ülkede binek otomobillere, hafif ticari araçlara ve ağır iş taşıtlarına yedek parça hizmeti sunduklarını söyledi.

Firmasının sektördeki konumu ve faaliyetleri hakkında bilgi veren Motor Aşin CEO’su Saim Aşçı, dünyaca bilinen 200’den fazla seçkin markanın ve sektörde kazandıkları tecrübe ve bilgi birikimi ile oluşturdukları kendi markaları ASPart ürünlerinin toptan satışını gerçekleştiren bir otomotiv satış sonrası şirketi olduklarını söyledi. Aşçı, “Kurulduğumuz ilk günden bu yana yol haritamız: “cesaret, fark, güven ve kalite”. Şirketimizin temelleri, 1971 yılında Elazığ’da ailemizin rahmetli büyüğü Suphi Aşçı tarafından Aşin Ticaret adı altında şehrin ilk ve tek yedek parça firmasını kurduğunda atıldı. Anadolu’da doğan markamız hızla büyümeye devam etti ve 1976 yılında Elazığ’dan İstanbul’a taşındı. Sektöre perakendecilikle giren Şirketimiz, yeterli tecrübe kazandıktan sonra 1980’lerin başında dış ticarete başladı ve toptancı olarak sektördeki yerini sağlamlaştırdı. 1981 yılında Motor AŞİN ismini alarak faaliyetlerine devam eden firmamız, 80’li yıllarda özellikle otobüs firmaları için önemli bir yedek parça tedarikçisi haline geldi” dedi.

Elazığ’da küçük bir dükkânda başlayan yolculuklarının bugün İstanbul İkitelli’de devam ettiğini söyleyen Aşçı, “Genel merkezimiz ve depomuz, İstanbul Anadolu Yakası, Ankara, İzmir, Gaziantep ve Samsun olmak üzere 7 şubemiz, 350 kişilik uzman ekibimiz ve 1,5 milyon ürünümüzle, 4 kıtada, 70 ülkede binek otomobillere, hafif ticari araçlara ve ağır iş taşıtlarına yedek parça hizmeti sunuyoruz. Yarım asırdır attığımız her adımla sektörün gelişimine de destek oluyoruz. Yaklaşık 100 ülkede binek otomobillere, hafif ticari araçlara ve ağır iş taşıtlarına yedek parça hizmeti veren ve dünyanın en büyük satın alma topluluklarından biri olan Temot International’ın Türkiye’deki iş ortağı TATCOM’un kurucu ortakları arasında yer alıyoruz” ifadesinde bulundu.

“İç pazara ithal ve kendi markamızı sunuyoruz”

Aşçı, “Ağır vasıta, binek ve hafif ticari araçların satış sonrası destek alabilmeleri için iç pazara ithal ve kendi markamız olan yedek parça ürünlerini sunuyoruz. OSS, TATCOM, TEMOT, İTO gibi birçok organizasyona aktif olarak yer alıyoruz.  Sektörü ileri taşıyacak her türlü organizasyon ve kuruluşta olmaya gayret ediyoruz. Örneğin son gündem maddelerimiz Dijital Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik. Ayrıca üniversitelerle iş birlikleri ve protokoller üzerinde çalışıyoruz. İTÜ üniversitesi Güneş arabası ekibine sağladığımız sponsorlukla geleceğin teknolojisine ve sürdürülebilir enerji döngüsü verdiğimiz katkıyı ifade ediyoruz. Geçtiğimiz yıl İleri dönüşüm sergimiz ile hurda parçaları dönüştürerek bir bilinç oluşturmayı amaçladık” dedi.

“Amacımız sadece ürün veya hizmet satmak değil”

Müşterilerimiz için değer sunuyoruz ve amacımız sadece ürün veya hizmet satmak değil diyen aşçı, “Biz, çözüm odaklı bir anlayışla müşterilerimiz için değer sunuyor, birlikte büyüyoruz.  İnsana değer yaklaşımımızla ekip arkadaşlarımıza sosyal destekler sağlıyoruz. Sosyal sorumluluk projelerimiz ve sponsorluklarımızla toplumumuza karşı olan sorumluluğumuzu biliyoruz.

Yarım asırlık tecrübe, 50 yıldır edindiğimiz tecrübe, müşteri odaklı hizmet anlayışımız ve ödün vermediğimiz kalitemizle sektörün önde gelen isimler arasındayız. Sadece yurt içinde değil yurt dışında da kazandığımız derin sektör bilgimiz ve yetkinliklerimizle müşterilerimizin ihtiyaçlarını anlıyoruz ve en uygun ürün gamıyla müşteri beklentilerinin üzerinde çözümler sağlıyoruz.

Ürün çeşitliliği, Dünyaca bilinen 130’dan fazla seçkin markanın ve kendi geliştirdiğimiz ASPart markamızın 1,5 milyonun üzerindeki ürün çeşidiyle sektörün hızla değişen ihtiyaçlarına cevap veriyoruz, müşterilerimize zengin seçenekler sunuyoruz” ifadesinde bulundu.

“Sektörün kanayan yarası sahte yedek parçadır”

Hizmet kalitesi açısından sektörde dikkat edilmesi gereken konulara da değinen Aşçı, “Sektörün kanayan yarası sahte yedek parçadır. Bu nedenle ürünlerin orijinal olması ve bu noktada güvence sunulması çok önemli. Sektörde güven yadsınamaz bir his. Parçaların birebir aynı ebat, ambalaj ve görüntüde sahteleri üretilebiliyor. Bu nedenle servisler, ara toptancılar ve perakendeciler parça tedariğinde oldukça hassas ve güven odaklı ilerliyor. Lojistik anlamda da teknolojinin sunduğu imkânlarla hızlı tedarik önemlidir. Çünkü sanayideki usta genelde ürün stoklamak yerinde bizim gibi toptancı ve ara toptancılardan ihtiyacına göre ürün tedarik etmektedir. Kalifiye personelde sektörün olmazsa olmazlarındandır” açıklamasında bulundu.

Fuara yönelik çalışmaları ve sektördeki gelişmeleri değerlendiren Aşçı, “Geçtiğimiz sene Automechanika Frankfurt’ta yer aldık. Bunun haricinde Moskova, Dubai fuarlarında da geçtiğimiz senelerde boy gösterdik. Yaklaşan Automechanika İstanbul Fuar’ında da katılımcı olarak yer alıyoruz. Automechanika sektörün marka fuarı. Tüm Dünya’nın belirli şehirlerde 2 yılda bir veya yılda bir kez olmak üzere düzenleniyor. Bizde bu fırsatı kaçırmamak ve Motor Aşin farkını yansıtmak için fuarda biz de varız diyeceğiz.  Bu fuarda ana gündem maddemiz sürdürülebilirlik olacak” dedi.

“70’ten fazla ülkede satış yapıyoruz”

Aşçı, “Operasyonel süreçlerimizi hızlı bir şekilde kurgulayarak Rusya’ya uygulanan ambargonun etkisiyle ihracatımızı yüzde 20 artırdık. 15 bin çeşit, 1,5 milyon yedek parçayla 70’ten fazla ülkede satış yaparak ülkemize ciddi bir döviz girdisi sağlamış olduk. Orta Doğu, Asya, Afrika ve Balkan ülkelerinde önemli kazanımlar elde ettik. Bizler Motor AŞİN olarak ‘’günü yakala ve yarına hazır ol’’ vizyonumuzla hem müşterilerimizin mevcut ihtiyaçlarına uygun yedek parça tedariki sağlıyor hem de stratejik planlarımız kapsamında elektrikli araç piyasasını yakından takip ediyoruz. Tabii diğer yandan da sektörümüzden aldığımız sıcak geri bildirimleri de dikkatle değerlendiriyoruz” ifadesini kullandı.

Paylaş