logo

ÖZ-İŞ OTO İÇ YAN TRİM ÜRÜNLERİNDE YARIM ASIRLIK KALİTE VE TECRÜBEYİ SUNUYOR

ÖZ-İŞ OTO İÇ YAN TRİM ÜRÜNLERİNDE YARIM ASIRLIK KALİTE VE TECRÜBEYİ SUNUYOR

ÖZ-İŞ oto firma ortağı Mustafa ÖZ, otomotiv iç yan trim ürünleri imalatında 1969 yılından buyana yarım asırlık kalite ve tecrübeyi müşterilerinin hizmetine sunduklarını belirtti.

Firmanızın kuruluş ve faaliyetlerinden bahseder misiniz?

Firmamız Düzce’de kurulmuş bir aile şirketidir. Kurucumuz olan İlhan Öz 1969 yılında otomotiv iç yan trim ürünleri imalatına Düzce’de küçük bir işyerinde başlamış ve günümüzde 6000 m2’lik bir hacim ile üretimlerimiz devam etmektedir. Aynı zamanda firmamız İstanbul Ataşehir YEDPA Ticaret Merkezi’nde bulunan toptan satış mağazamızda iç ve dış pazarlara yönelik satış ve pazarlama faaliyetlerini sürdürmektedir. 12 ülkeden onlarca firmaya ihracat yapan firmamızın öncelikli hedefi satış öncesi ve satış sonrası müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmaktır. Dünyada gelişen teknolojiyi takip ederek bu doğrultuda ürün kalitelerini geliştirerek rakiplerine nazaran daha rekabetçi fiyatlar sunmayı hedeflemekteyiz.

Sektöre sağladığınız ürün gurupları nelerdir?

ÖZ-İŞ Oto Yan Sanayii olarak Düzce’deki tesislerinde 1969 yılından bu yana otomotiv yan sanayii alanında araçların; iç giyimini oluşturan, Otomotiv iç trim parçaları, kapı panelleri, iç tavan kaplamaları, iç güneş siperlikleri, oto iç perdeleri, emniyet kemerleri, kapı ve bagaj toz fitilleri, iç trim yan panelleri, bagaj içi kaplamaları, bagaj içi havuzları, kaput izolatörleri, ses ve ısı yalıtım malzemeleri, iç taban halı kaplamaları gibi ürün çeşitlerimizi, iç pazara ve dünyanın çeşitli ülkelerine pazarlamaktadır. Üretim yelpazesini her geçen gün genişleten firmamız, Türkiye’de bulunan otomotiv ana sanayiine yönelik hizmetlerini sürdürmektedir. İşletmemiz, üretimimizin her aşamasında, kalite kontrol tekniklerini kullanarak, hatalı ürün sayımızı en aza indirerek maliyet ve zamanında teslimat yapabilmek için çağın en yaygın üretim metotları kullanmakta.

Faaliyetleriniz açısından sizi sektörde farklı kılan özellikleriniz nelerdir?

1969 yılından bu yana firmamızın tecrübe birikimini ve kalite anlayışını benimseyerek bugüne gelmiştir. Aynı zamanda firmamız günümüz teknolojilerini benimseyerek,  dünya standartlarında ISO 9001:2005, CISO TS 16949:2016, OHSAS 18001:2007, ISO 14001:2015 Kalite yönetim sistemine uygun üretim yapmaktadır. Geniş bir makine parkına sahip olan işletmemiz, Cad-Cam ve AR-GE çalışmalarıyla birlikte müşteri isteklerini en iyi şekilde karşılamaktadır. Çağdaş kurumsal bir iş anlayışıyla benimsenmiş olan firmamız müşteri haklarına saygılı ve geleneksel değerlere bağlı kalarak kaliteli ürün üreterek, pazara sunmaktır. Bu amaçlarımızı gerçekleştirirken de dünya standartlarını her zaman göz önünde bulunduruyoruz.

YEDPA’daki çalışmalarınızdan biraz bahseder misiniz?

Bugün YEDPA’ya baktığımızda oto yedek parçanın Türkiye’deki kalbi konumuna gelmiş durumda, 1998 yılında kurumsal kimliği kazanan firmamız, İstanbul YEDPA Ticaret Merkezinde bulunan Satış-Pazarlama ağımız ile yurt içi ve yurt dışı pazarlama faaliyetlerini buradan yürütmekteyiz. YEDPA’da bulunan toptan satış mağazamızda 1998 yılından beri iç ve dış pazara yönelik faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. AR-GE bölümümüz ile yenilenen pazarı yakından takip ederek sürekli ürün gamımızı ve üretim sistemlerimizi yenileyerek müşterilerimize en iyi hizmeti sıfır hata prensibi içerisinde en yüksek kalite ve hizmeti sunmanın gayretindeyiz. Pazarın içerisinde bulunarak gerek müşterilerimiz gerekse meslektaşlarımız ile iç içe olarak müşterilerimize en kaliteli hizmeti sunmak arzusundayız.

Türkiye’ de yedek parça sektöründeki gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Özellikle iç trim parçalarında satın alırken dikkat etmeniz gereken hususlar, ürün üzerinde kalite belgesi olup olmadığı, Hizmet anlayışı ve ürün kalitesi, firma satış temsilcileri ile olan iletişim en önemli konular arasındadır. Türkiye’de sektörümüzdeki ilerlemeler, dünya üzerinde de görüldüğü gibi otomotiv üretimi açısından tercih edilen ülke olmamız bizim ve sektörümüz için gurur kaynağıdır. Ancak küçük boyutlu işletmeler kalite anlayışına önem vermediği sürece ve kalitesiz ürünlerin ucuz fiyatlara satışa sundukları sürece yan sanayi sektörü olarak ilerlememiz çok yavaş seviyede devam edecektir. Ne üretirsek üretelim en iyi kalitelisini ve ergonomik fiyatlar üzerinden nihai tüketiciye sunma gayreti içinde olmalıyız kanaatindeyim.

Asla hedeflerimizden taviz vermeden yılmadan en kaliteliyi ürettiğimiz sürece pazarda mutlak yerimizi sabitleyeceğimizi düşünüyorum. Kaliteli üretim ve markalaşma sürecinin sektördeki değerinin daha çok anlaşılması gerektiğine inanıyorum. Firmamız entegre yönetim sistemi şartlarını yerine getirerek sürekli geliştirmeyi ve iş sağlığı güvenliği alanında müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmayı ilke edinmiştir.

 

Paylaş