logo

Thermax 45 yılın tecrübesiyle hizmet veriyor

Thermax 45 yılın tecrübesiyle hizmet veriyor

 

Sektörde yılların tecrübesini taşıyan Thermax, üretimi olan devir daimleri ve termostatlarını fuarda sergiledi. Thermax  Genel Müdür Yardımcısı Enes Şağbankalem dergimizin sorularını yanıtladı.

Firmanız hakkında bilgi verir misiniz?

TherMax olarak 2015 yılından bu yana ülkemizde binek ve hafif ticari araçlar için su pompaları ve termostatlar tasarlayıp üretiyoruz. Gebze’de 6.000 m² kapalı alana sahip olan firmamızın, üretim tesisinde teorik olarak yılda 450 bin ürün üretme potansiyelimiz bulunmakta. Kurucularımızın otomotiv yedek parça tedarik ve teminindeki 45 yıllık sektör tecrübesi, faaliyetlerimizde her daim kalite, müşteri odaklılık ve üstün iş ahlakı prensiplerini benimsememizi sağlıyor.

Sektöre sağladığınız ürünler ve faaliyetleriniz nelerdir?

Bağımsız otomotiv satış sonrası sektörüne devir daim, devir daimli triger kitleri ve termostat çeşitleriyle hizmet veriyoruz. Ürünlerimizin hem yurtiçinde hem de yurtdışında satışlarını gerçekleştiriyoruz. Her yıl portfolyomuza yeni referanslar katıyoruz. Ürünlerimizi orijinal ekipman toleranslarına göre imal ediyor ve her ürünümüzü test ediyoruz. Yönetimimiz mühendislikten imalata kadar her geçen gün değişkenliği en aza indirecek şekilde düzeltici, önleyici ve iyileştirici faaliyetlerde bulunuyor. Deneyimli ve teknik uzmanlığa sahip kalifiye ekibimiz ile müşterilerimizin en uygun üretim koşullarını elde etmelerine ve ürünlerimizin gerekli tüm standartları karşıladığına emin olmalarına yardımcı oluyoruz.

Automechanika İstanbul fuarında sergilediğiniz ürünlerden bahseder misiniz?

Fuarda üretimimiz olan devir daimleri ve termostatları sergiledik. Devir daim pompası, otomobil soğutma sisteminin bir parçasıdır. İçerdiği düzenekle motor soğutma sıvısının sistem içerisindeki akışını ve kontrolünü sağlamaktadır. Termostat ise soğutma suyu akışını kontrol ederek motor suyu sıcaklığını sabit tutmaktadır. Bu sayede motorun aşırı ısınmasını önler.

Sizi sektörde farklı kılan özellikleriniz nelerdir?

Şirketimiz, otomotiv soğutma sistemlerinin üretimine ve dağıtımına kendini adamıştır. Otomotiv satış sonrası ürün ve hizmet gereksinimlerini ve sektörün beklentilerini karşılamak için gayret ediyoruz. Amacımız, pazarda sadece kaliteli ürünler sunarak değil, aynı zamanda profesyonellik ve sosyal sorumluluğumuzun sonucu olan insani değerlerimiz ile de alanımızda önemli firmalardan biri olarak tanınmaktır. Müşterilerimizin memnuniyetini arttırmak amacıyla süreçlerimizin, ürünlerimizin ve personelimizin sürekli iyileştirilmesine önem veriyoruz. Döküm sürecimizde korozyon önleyici özelliklere sahip yüksek kaliteli alüminyum kullanıyoruz. Su pompalarımızda kullanılan kompakt keçeler, kanıtlanmış bir saha performansı geçmişine sahip. Sızdırmazlık malzemelerimiz, ısıya ve korozyona benzersiz bir direnç sağlayan karbon bileşenlerden ve seramiklerden üretiliyor. Keçelerimizin üretiminde OEM tarafından belirlenen koşulları ve performans kriterlerini kolayca aşan yüksek kaliteli HNBR kullanılıyor. Rulmanlarda ise çelik malzemesi seçiminden, kesme, tornalama, ısıl işlem, taşlama ve montaj işlemlerine uzanan birikmiş Know-How’a, uzun deneyime ve OEM tecrübesine sahip ürünleri kullanıyoruz. Pervanelerimizi orijinal ekipman akış hızlarına göre tasarlayıp imal ediyoruz. Kasnaklarımızı kayış sistemlerinin performansını ve çalışma ömrünü arttıracak koşullarda üretiyoruz.

Sektördeki son gelişmeleri değerlendirir misiniz?

Elektrikli araçların üretiminin artmasıyla beraber birçok parçada da değişiklikler yaşanıyor. Araçlardaki yeniliklerle beraber, su pompalarında da değişiklikler mevcut. Mekanik su pompaları, hibrit ve elektrikli araçlarda yerini elektrikli su pompalarına bıraktı. Bizlerin ve servislerimizin de süreç içerisinde bu gelişmelere hazırlıklı olması gerekiyor.

Hizmet kalitesi açısından sektörde dikkat edilmesi gereken konular nelerdir?

Müşteri geri bildirimlerinin dikkate alınması çok önemli bir konu. Sunulan hizmetle beraber faaliyetler de sürekli bir iyileştirilme içerisinde olmalı. Ürünler hakkındaki gerekli teknik bilgilerin ve kullanım talimatlarının doğru bir şekilde aktarılması gerekiyor. Su pompalarının motora kolayca montaj edilebilir olması çok önemli. Pompa değişiminden önce soğutma sisteminin temiz olduğuna dikkat edilmesi gerekiyor. Montaj sırasında ürünlerle beraber çıkan conta, cıvata gibi donanımların kullanılması gerekli. O-ring ve klingrit contalara dolgu malzemesi veya sıvı conta kesinlikle uygulanmamalı. Her mekanik su pompasında, başlangıçta biraz sızıntı yapabilen bir tahliye deliği bulunuyor. O yüzden ürünlerin araca montajından sonra bir süre sızdırması gayet normaldir. Servislerimizin gergi seti değişimi sırasında su pompalarını da değiştirmesi kayış ve gerginin ömrünün uzun olması açısından çok önemli.

Yeni yatırımlarınız var mıdır?2019 yılı beklentileriniz nelerdir?

Evet, gerçekleştirdiğimiz yeni yatırımlarımız var, planladığımız yeni yatırımlarımız da var. Şuan yeni bir montaj hattı kurulumu gerçekleştiriyoruz. Yeni yatırımlarımızla beraber rekabet gücümüzü arttırmak için özen gösteriyoruz. Yeni yapılanan bir firmayız ve inanıyoruz ki 2019 yılında da ülkemize ve sektöre daha sistematik ve çözüm odaklı bir hizmet verebilmek adına projelerimizi arttırarak devam edeceğiz.

Paylaş