logo

YEDPA SORUNLARI İBB YETKİLİLERİ İLE PAYLAŞILDI

YEDPA SORUNLARI İBB YETKİLİLERİ İLE PAYLAŞILDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatı ile sanayi siteleri başkanları ve İBB yetkilileri bir araya geldi. İBB Başkan Danışmanı Mehmet Çalışoğlu ve Özel Kalem Müdiresi Deniz Hanım, Meclis üyesi Nuri Aslan YEDPA, İMES, MODOKO gibi büyük sanayi sitelerinin başkanlarını davet edip belediye çalışmaları hakkında bilgi verdikten sonra sanayi sitelerinin sorunları hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

İBB başkanlığı tarafından davet edildiğimiz belli sayıda ticaret ve sanayi merkez başkanlarıyla ilgili toplantıda YEDPA İmar Islah, doğalgaz tarife değişikliği, yönlendirme tabelaları, YEDPA işyeri ve otopark ruhsat problemleri gibi konuları gündeme getirdiklerini belirten YEDPA Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sami ATILGAN Bütün bu konularla ilgili çözüm önerilerimizi dosya olarak da paylaştık. İBB başkanlığına davetlerinden ve dostane çözüm odaklı yaklaşımlarından dolayı teşekkür ediyor ve sonuç odaklı bir yaklaşım beklediklerini belirti.

YEDPA Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sami ATILGAN, “YEDPA olarak 35 yıldır çözülemeyen mülkiyet sorunun çözülebilmesi için hem mahalle sakinlerine hem de belediyeye karşı ciddi fedakarlıklar yaparak eksik hisselerini tamamlamış bulunuyoruz. Ataşehir Belediyesi’nin ihtiyaç duyduğu hisseleri YEDPA arsasının tamamına denk gelecek tapu ipotek hisselerimizi tamamlamış bulunmaktayız. Böylelikle yakın tarihte askıya çıkacak şuyulandırma cetvelinde YEDPA adına tescil edilmesini beklemekteyiz. Bu konuda Ataşehir Belediyesi’nin de bize ifade ettiği şekli dışında farklı bir durumun ortaya çıkmaması konusunda sizlerden destek beklemekteyiz.

İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı gerekse Ataşehir Belediyesi’nin şuyulandırma uygulamasına müteakip, bölgenin imar planlarının hazırlanması ve onaylanması için konuyu öncelik verilmesini başkanlığınızdan rica ederiz.  Ayrıca doğalgazdaki yüksek fiyat artışlarının ticaret merkezimize yüzde 500 civarında yansıması dolaysıyla abonelik tarifesinde değişiklik yapılması için başlattığımız çalışmaların öncelikle sonuçlandırılması için destek bekliyoruz” dedi.

Paylaş