logo

YEDPA TİCARET MERKEZİ 2019 GENEL KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

YEDPA TİCARET MERKEZİ 2019 GENEL KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

YEDPA Yönetim Kurulu Kooperatif, STK dernek başkan ve yöneticileri, YEDPA’lı iş adamları ve üyeleri çok sayıda katılımcı eşlik etti. COVID 19 önlemleri kapsamından geniş önlemler alınan toplantıda tüm önlemler büyük emek ve özveri ile yapıldı.

YEDPA 2020 Bütçeleri yanı sıra, başta Tapu ve İmar çalışmaları, 2 Nolu Parseldeki yapılaşma çalışmaları, YEDPA işyerleri Ruhsat çalışmaları, COVID 19 pandemi süreci önlem çalışmaları gibi 2020 yılına ait 19 maddelik çalışma önergesi YEDPA’lı ortakların verdiği güven oylarıyla kabul edildi.

YEDPA yönetim kurulu 2020 döneminde yapılması planlanan çalışmalar ve 2019 yıllı içerisinde tamamlanan çalışmalar aşağıda sıralanmıştır.

1- TAPU VE İMAR ÇALIŞMLARI

25 Ekim 2018 tarihinde imar barışı kanunu müracaatı ile tapu süreci resmen başlamıştır. 23 Kasım 2018 tarihinde yapılan olağan genel kurulda alınan gereği imar barışı kanundan faydalanarak 25 Aralık 2018 de İmar barışı 1. Taksit ödemesi yapılmıştır. Yeniden çizilen YEDPA projesi kadastro tarafından onaylanması müteakiben Şubat 2019 tarihinde kalan 2. Taksit ödemesi yapılarak Kat mülkiyeti tapularının çıkarılması tamamlanmış ve 3480 sayılı yevmiye numarası ile site yönetim planı tescili yapılmıştır. Son aşama olarak tüm ortakların adına Ferdi mülkiyet tapularının çıkarılması için Nisan 2019 tarihinde Ataşehir tapu müdürlüğüne müracaat yapılmış olup, ödeme yükümlülüklerini yerine getiren ve evraklarını teslim eden tüm ortaklarımız adına ferdi mülkiyet tapuları çıkarılmış ve süreç tamamlanmıştır.

2- 1032 2 NOLU PARSELDEKİ YAPILAŞMALARI

2019 yılı belediye seçimlerinin akabinde YEDPA’nın talep ve sorunlarını içeren bir kitapçık çalışması yapılarak İBB ve Ataşehir belediyesine sunulmuştur. Talebimiz neticesinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB genel sekreter yardımcısı Mehmet Çakıroğlu ve Belediye meclis üyesi Nuri Arslan, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir Belediye başkan yardımcısı Sadık Kayhan, İmar planlama müdürü Temel Önder ile görüşülmüş, özelikle yeni imar plan çalışmaları kapsamında YEDPA’nın talepleri şahsen kendilerine iletilmiştir. Aldığımız bilgiler neticesinde bölgemize ait Ataşehir belediyesince hazırlanan imar plan çalışmaları İBB meclisinde görüşülmüştür olup çevre şehircilik Bakanlığı ve Milli Emlak tarafından görüş alınmasına karar verilmiştir. 1032 Ada 32 nolu parselde bulunan YEDPA arsası üzerinde ipoteklerimizin tamamının birleştirerek şuyulandırmanın bu yönde sonuçlandırması amaçlanmaktadır. Ayrıca 10.07.2020 tarih ve 2742 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre Kentsel Dönüşüm kapsamına alınan bölgemiz için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na resmi yazı yazılarak YEDPA’nın durumu sorulmuş, YEDPA’nın kentsel dönüşüm kapsamı dışında tutulduğu bilgisi alınmıştır.

3- İŞYERİ RUHSAT ÇALIŞMALARI

Tapularının alım süreci sonrası işyerine ait çalışma ruhsatlarının alımı ile ilgili Ataşehir ruhsat müdürlüğü ile irtibata geçilmiştir, mevcut binamıza ait itfaiye raporunun alınma şartı öne sürülmüştür. Bu kapsamada Ataşehir Belediye başkan yardımcısı Hüseyin Hışman, Deniz Kutlu, Ruhsat müdürü Servet Ön ile birlikte İBB itfaiye Daire Başkanı Remzi Bayrak ziyaret edilmiş, binamızla ilgili itfaiye rapor alımı konularında istişareler yapılmıştır. İşyeri çalışma ruhsatlarının en az maliyetle alınması hususunda çalışmalarımız devam etmektedir.

4- COVID -19 PANDEMİ SÜRECİ ÖNLEM ÇALIŞMALARI

Şubat 2020 itibarı ile dünyada ve ülkemizde hızla yayılan covid 19 salgını nedeniyle yönetim olarak bir dizi önlemler alınmıştır. Öncelikle salgın hakkında Sağlık Bakanlığınca yayımlanan tedbirlerle ile ilgili tüm YEDPA bünyesinde duyurular yapıldı. Bina girişlerinde güvenlik sayıları artırılarak giriş çıkış yapan tüm kişilerin ateşleri ölçülerek içeriye almaları sağlanmıştır. Sosyal mesafe kuraları gereği ilk etapta YEDPA bünyesinde bulunan 13 asansör geçici bir süreliğine kapatılmıştır, normalleşme süreci itibarı ile kontrollü olarak faaliyet alınmıştır. Tüm ortak kullanım alanları ortak wc ler personelimizce ve temin edilen kimyasal ilaçlar ile rutin olarak ilaçlanmıştır. Hata tüm açık işyerleri yine personelimiz vasıtası ile ULV cihazı kullanılarak ilaçlanmıştır. Salgın bulaşma riskini minimize etmek amacıyla kısa çalışma ödeneği müracaatı yapılarak tüm personellerimizin dönüşümlü çalışması sağlanmıştır. Salgın sürecinin bitimine kadar yukarıda bahsettiğimiz emniyet tedbir çalışmaları devam edecektir.

Ataşehir Kaymakamlığı ve Ataşehir Belediyesine pandemi sürecine destek mahiyetinde katkı sağlanmıştır. Ataşehir Kaymakamı Sn. İsmail Hakkı Ertaş tarafından YEDPA yönetim kuruluna plaket verilmiştir.

5- ASANSÖR YENİLEME ÇALIŞMALARI

Ticaret merkezimiz bünyesinde faaliyette bulunan 13 adet asansör, Makine mühendisleri Odasından çağrılan yetkililerce genel muayeneye sokulmuş tüm eksikler rapor halinde alınmıştır. Yapılan teknik incelemeler neticesinde tespit edilen eksikler, bakım anlaşması yapılan asansör firması aracılığı ile giderilmiş ve revizyon çalışmaları tamamlanarak 2020 yılı içinde tüm asansörlere kullanıma uygunluk etiketleri vurulması sağlanmıştır.

6- UZAY ÇATILARIN BAKIM ONARIM ÇALIŞMALARI

Ticaret merkezimizin Uzay çatılarında zaman içinde sızıntı ve deformasyonlar gittikçe artmaya başlamıştır. 2019 yılı içinde lokal izolasyon çalışmaları yapılmış olup önümüzdeki dönemlerde de çatı izolasyon ve yenileme çalışmalarımız devam edecek, izolasyon ile ilgili sorunlarımız ortadan kaldırılmaya çalışılacaktır.

7- İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ÇALIŞMLARI

Yeni yasalaşan 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu gereği tüm sitemizde güvenlik hizmetinin maksimum seviyeye çıkarılması için çalışmalarımız başlatılmıştır. Sitemiz bünyesinde uzman ekip ile yapılacak çalışmalar neticesinde tehlike arz eden tüm risk faktörlerinin ortadan kaldırılması amaçlanmaktadır. Ayrıca tüm ortak alanlar yönetim birimini kapsayan iş sağlığı ve güvenliği için Nehir ortak sağlık ve güvenlik birimi ile yapılan sözleşmelerimiz 2020 yıllı içinde yenilenmiştir.

8- TANITIM VE SOSYAL AKTİVASYON FAALİYETLERİ

Ortaklarımıza ilave bir yük getirmeden YEDPA’nın tanıtımına katkı sağlayacağına inandığımız gazete ve dergilerde röportajlar, tanıtım, fikir yazıları ve paneller düzenlenmiştir. 2020 yılında da ilave bütçe gerektirmeyen bu çalışmaları daha da yoğunlaştırarak yapmayı hedeflemekteyiz. YEDPA Haber dergimiz 3 Ayda 1 yayınlanarak gerek firmalarımızın tanıtımı gerekse sektörel olarak YEDPA’nın sesi olarak YEDPA’nın tanıtımına katkı sağlayacaktır.

9- BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI

YEDPA’nın sorunlarının çözüme ulaştırılması ve şeffaf bir yönetim tarzı oluşturulması maksadıyla geçmiş dönemlerde yapıldığı gibi belli aralıklarla istişare ve bilgilendirme toplantıları yapılmaktadır. Pandemi sürecinde yine ortaklarımıza yapılan duyuru ve fecebook canlı yayını ile zoom programı üzerinden online bilgilendirme ve istişare toplantısı yapılmıştır. Bu dönem içinde de bu tür toplantılarımız vasıtası ile ortaklarımızı YEDPA nın içinde bulunduğu süreç hakkında bilgilendirmeye devam edilecektir.

10- ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMLARI

Ticaret merkezimizin yeşil alanlarında geçtiğimiz dönemlerde yenilemeler ve düzenlemeler yapılmıştır. Bu dönem içinde de bozulan tahrip olan yeşil alanlarla ilgili personelimiz vasıtası ile kısmi yenilemeler ve yeşil alan çalışmaları devam edecektir.

11- KREŞ YAPIM ÇALIŞMALARI

Doluluk oranı günden güne artan sitemiz bünyesinde çalışan ebeveynlerimizin güvenle çocuklarını emanet edebileceği bir kreş yapımı düşünülmektedir. Konu ile ilgili İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı ile görüşmeler yapılmış, kendilerinden de projemiz hakkında destek istenmiştir. Projenin kısa zamanda hizmette sunulması planlanmaktadır.

12- GENEL SAĞLIK ÇALIŞMLARI

Çevremizde bulunan bir takım özel hastaneler ile irtibata geçilerek site esnafının daha ucuz ve kaliteli bir sağlık hizmetinden faydalana bilmeleri için protokoller yapılmıştır.

13- ORTAK ALAN WC’LERİN YENİLENME ÇALIŞMLARI

Ticaret merkezimiz bünyesinde kullanılmakta olan 34 adet kadın ve erkek WC lerinin yenilenme daha hijyenik ve tasarrufa yönelik olarak kullanımını sağlayacak şekilde tadilat çalışmaları başlatılmıştır. B,C,D,E,F çıkış G giriş H1 -1.pasaj H2 H2-1 Pasaj caddelerindeki erkek ve kadın wc alanlarında yenilenme çalışmaları tamamlanmış olup yıl sonuna kadar diğer WC’lerin yenilenme çalışmaları tamamlanacaktır.

14- TEMİZ SU HATLARININ YENİLENMESİ

Kazan dairesi ve B caddesi bodrum katlarında geçen temiz su hatları uzun zaman geçmesi nedeniyle pas ve çürümeden dolayı su baskınlarına neden oluyordu. Mevcut sistemin yenilenmesi gerekliliği artık kaçınılmaz bir durum arz etmektedir. Sistemin yenilenmesi için kendi personellerimiz vasıtası ile çalışmalar başlatılmış, büyük ölçüde hat yenilenmesi sağlanmıştır. Uygulama daha sonra lokal olarak üst caddelerdeki hatların da yenilenmesi şeklinde devam edecektir.

15- POMPALARIN YENİLENMESİ

Kazan dairesi ana su hattının besleyen pompa sistemleri çok eski olduğunda, mevcut su tanklarının içleri çürüme ve pas yapması nedeniyle sistemin komple yenilenmesine karar verilmiştir. Bu bağlamda daha az enerji harcayıp daha verimli çalışan invetör sistemli su pompaları alınarak yenileme çalışmaları yapılmıştır. Ayrıca bina yangın hattını besleyen eski pompalar da sökülmüş olup yangın hattı besleme devresi yenilenmiştir.

16- TEM OTOYOLU BAĞLANTI YOLU ÇALIŞMLARI

YEDPA olarak çevremizde bulunan İMES, KEYAP, MODOKO, KADOSAN, DES ve Anadolu OSB yönetim kurulu Başkanları ile birlikte bölgemizin önemli bir problemi olan trafik sorunun çözümüne yönelik İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ile ortak çalışmalar yürütülmektedir.

17- A NİZAMİYE ARAÇ GİRİŞ YENİLEME ÇALIŞMLARI

Daha önce ana nizamiye girişinde yapıldığı gibi A nizamiye giriş bölgesinde de yenilenme çalışmaları başlatılmıştır. Binamız görsel yapısına ayrı bir güzellik katacağını düşündüğümüz nizamiye yenilenmesi çalışmalarımızda Eylül 2020 tarihi içinde tamamlanacaktır.

18- DIŞ CEPHE BOYA ÇALIŞMLARI

Yine binamızın çehresini güzelleştirmek adına anlaşma yapılan firma vasıtası ile dış cephe boya çalışmaları başlatılmıştır. Öncelikle Kuzey cephesinde başlattığımız uygulama ekonomik şartlar elverdiği ölçüde tüm bina için kademeli olarak devam ettirilecektir.

19- İŞLETME KOOPERATİFİ

YEDPA Kooperatifi ortaklarının işyeri ihtiyacını karşılamak için kurulan bir yapı kooperatifidir. Gelinen noktada esas olan konu yapıyı yapmaktan çok başarılı bir işletmeyi yönetmek olmuştur. Tüm ortaklarımız adına ferdi mülkiyet tapularının alımından sonra, işletme kooperatifi haline geçirilerek tür değişikliği tamamlanmış olacaktır. Bu konuda da çalışmalar yapılmakta olup, çalışmaların tamamlanması sonucunda bir an önce işletme kooperatifine geçilmesi planlanmaktadır.

 

Paylaş