logo

YEDPA’YA AUTOMECHANİKA İSTANBUL 2022’DE BÜYÜK İLGİ

YEDPA’YA AUTOMECHANİKA İSTANBUL 2022’DE BÜYÜK İLGİ

Automechanika İstanbul 2022 sona erdi: Fuarı 141 ülkeden 48.354 profesyonel ziyaret etti. YEDPA Ticaret merkezinin resmi destekçi ve katılımcı olarak yer aldığı fuarda bir çok YEDPA firmamızda yer aldı.

Türkiye ve komşu ülkeler dahil olmak üzere, Kuzey Afrika’dan Doğu Avrupa’ya kadar geniş bir coğrafyayı kapsayan bölgenin lider uluslararası otomotiv endüstrisi ticaret fuarı Automechanika İstanbul 2022, de YEDPA yönetim kurulu başkanı Salih Sami Atılgan ve YEDPA yönetim kurulu üyelerimiz ziyaretçileri standımızda ağırladı. Otomotiv yedek parça sektöründe beğeni ile okunan dergimiz, YEDPA HABER dergimiz birçok yerli ve yabancı katılımcı ve ziyaretçi ile buluşturduk.

Türkiye’nin ihracatında 30 milyar Doların üzerinde bir büyüklüğe sahip otomotiv satış sonrası sektörünü İstanbul’da bir kez daha tüm dünyadan profesyonellerle buluşturan Automechanika İstanbul 2022, yeni rekorlara imza attı. Çoğunluğu üreticilerden oluşan 12 salonda 825 firmanın katılımıyla bu yıl 15. kez gerçekleşen fuarı, Türkiye’den 34.552 ve 141 ülkeden 13.802 uluslararası profesyonel ile toplam 48.354 kişi ziyaret etti. Fuar için özel olarak tasarlanan Automechanika İstanbul Dijital Platformu ise bir önceki fuara göre %32 oranında daha fazla kullanıldı.

Almanya, Kore, Fas, Pakistan, Polonya, Hindistan ve Çin ülke pavilyonları ile birlikte 170 uluslararası, 655 yerli katılımcı firma, Türkiye’ye yakın ülkelerin yanı sıra okyanus aşırı bölgelerden de fuara yoğun ilgi gösteren satın alma profesyonelleriyle bir araya geldi. T.C. Ticaret Bakanlığı ve Otomotiv İhracatçı Birlikleri iş birliği ile organize edilen alım heyeti programı kapsamında ise yurtdışından yüksek bütçeli satın alma yetkilileri, fuar süresince programa kayıtlı katılımcılar ile B2B görüşmeler yapma imkanı buldu.

Fuar süresince devam eden etkinlikler yoğun ilgi gördü

Geçmişten bugüne tüm Automechanika Istanbul fuarları arasında en kapsamlı etkinlik programına sahip olan fuarda, geleceğin e-mobilite teknolojileri hakkında otomotiv dünyasının uzman isimleri yorumlarını ve son gelişmeleri hazırlanan Automechanika Academy programında izleyenlere aktardı.

Popüler elektrikli araçları yakından incelemek ve şarj istasyonları hakkında detaylı bilgi almak isteyenler, E-mobility Alanı’na yoğun ilgi gösterdi. Uluslararası Kaporta Sektörü Sempozyumu (IBIS), fuar süresince devam eden oturumlarla kaporta onarım ve bakım profesyonellerine güncel bilgi ve sektörel gelişmeleri aktardı. TOBFED organizatörlüğünde düzenlenen “Ustalar Yarışıyor” programında, yetenek ve deneyimleriyle otomobillerin ilk günkü gibi görünmesini sağlayan profesyoneller, kozlarını Automechanika İstanbul 2022’de paylaştı. Farklı kategorilerde düzenlenen yarışmaların kazananları fuarın son günü düzenlenen törende ödüllendirildi.

Paylaş