logo

YİĞİT GROUP OTOMOTİV YENİ YERİNDE SATIŞ VE İSTİHDAMINI İKİ KAT ARTIRDI

YİĞİT GROUP OTOMOTİV YENİ YERİNDE SATIŞ VE İSTİHDAMINI İKİ KAT ARTIRDI

Yeni yatırımları ve sektördeki gelişmeleri değerlendiren Yiğit Group Otomotiv Genel Müdürü Can Yiğit, daha hızlı ve iyi hizmet verebilmek adına yaptıkları çeşitli yatırımlar ile yeni yerinde hem çalışma alanlarının iki kat büyüdüğünü, hem de kadrolarının iki kat genişlettiğini belirtti.

Firmanız ve faaliyetlerinden bahseder misiniz?

Firmamız, 1981 yılında plastik imalat sanayi ve aksesuar sektöründe faaliyete başlamış olup, 1987 yılında oto aksesuar alanında toptan pazarlama çalışmalarına yöneldi ve tüm Türkiye kapsamında 800’den fazla bayi sayısıyla şu an 2. kuşakla devam etmekte. Firmamız 1995 yılında “Yiğit Otomotiv” adını alarak kurumsallaşmış olup, Kingstar tescilli markamız altında satış yapmaktadır. Yiğit Group Otomotiv olarak 5000’e yakın ürün çeşitliliğimizle 81 ile hizmet veriyoruz. Devamlı yenilenen güçlü stoklarımızla birlikte B2B dijital platformu üzerinden tüm bayilerimize toptan satış gerçekleştiriyoruz. Bu dijital platformdan tüm ürünlerimiz görüntülenebiliyor, ürün ve fiyat araması yapılabiliyor ve stok sorulabiliyor. Araba aksesuarları sattığımız mağazamızda müşterilerimize araçlarına şık bir görüntü katmanın yanı sıra, sürüşlerinin daha konforlu hale gelmesinin garantisini veriyoruz. Yiğit Oto Aksesuar olarak hizmetin gücüne inanan değerli tedarikçilerimiz ve müşterilerimiz sayesinde kendi ürünümüz olan Kingstar markamızı en kaliteli hale getirdik. Bunun getirisi olarak oto aksesuar dünyasında en iyi hizmeti verdiğimize inanıyoruz.

Sektöre sağladığınız ürün grupları neler?

Sektöre sağladığımız ürün grupları, aksesuar-tuning kategorisinde bulunan trafik ve emniyet ürünleri, araç dışı ve araç içi aksesuarlar, krom aksesuarlar, oto cam ürünleri, oto elektrik ürünleri, seyahat ürünleri, taşıyıcılar ve diğer tuning ürünleri, oto bakım ürünleri, ses sistemleri, lastik ve jant ürünleri. Kingstar markamız ile Yiğit Oto Aksesuar olarak 5000’e yakın ürün çeşitliliğimiz ve devamlı yenilenen stoklarımız mevcut.

Faaliyetleriniz açısından sizi sektörde farklı kılan özellikler nelerdir?

Oto aksesuar sektöründe bizi farklı kılan özellikler başlıca kurumsal iletişim ağı, B2B ve benzeri dijital platformlardan hızlı ve açıklayıcı sanal iletişim kurma fırsatı sunmamız, otomotiv sektörü modasını takip etmemiz dolayısıyla güncel olmamız, bunun getirisi olarak da sektöre yeni giren ürünleri pazara ilk olarak bizim yaymamız, aynı zamanda kendi ithalatlarımızın olması ve Kingstar markamız adı altındaki ürün gruplarımıza imalat yaptırmamız.

 2020 ticaret hacminiz ve yeni yatırımlarınızdan bahseder misiniz?

Yeni yatırımlarımızın büyük bir kısmını daha hızlı ve iyi hizmet verebilmek adına teknoloji alanında yaptık. Barkot ve raf sistemine geçtik, ithalatta yeni ürün grupları getirmek adına çeşitli yatırımlar yaptık, bunların yanı sıra hem çalışanlar, hem birlikte iş yaptığımız firmalar hem de müşterilerimizin rahatlığını göz önünde bulundurduğumuz için yeni yerimize taşındık. Hem çalışma alanımız iki katı büyüdü, hem de kadromuzu iki katı kadar genişlettik.

Otomotiv sektöründe araba aksesuarında hangi kriterlere uygun olmalı, nelere dikkat edilmelidir?

Arabalarda dört farklı paket mevcuttur, sıfır bir araba full pakettir. Full paket ile boş paket fakat aynı marka modele sahip araçlar arasında büyük bir aksesuar farkı varken biz müşterilerimize daha ekonomik bir yolla arabalarına full paketteki konfor ve teknolojiyi katmalarını sağlıyoruz. Böylece sıfır bir arabanız olmamasına rağmen arabanızda o konfor ve teknolojiyi kullanabiliyorsunuz. Üstelik çok daha ekonomik bir şekilde bu konfor ve teknolojiyi elde etmiş oluyorsunuz. Bu ikinci el arabalar için de geçerli. İkinci el arabalarda da konforu, kaliteyi ve görselliği arttırmak anlamında tüm kitlelere uyum sağlayabiliyoruz. Müşterimizin aracı ister sıfır, ister ikinci el olsun; ister yeni kasa, ister eski kasa olsun tüm bu etkenler fark etmeksizin her türde araca aksesuar hizmeti sağlayabilmekteyiz. Tuning malzemeleri bunun başını çekmekte.

Türkiye’de yedek parça sektöründeki gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Önceden daha çok universal oto aksesuar ve yedek parçalar ön plandayken, son zamanlarda bunların yerini orijinal ve araca özel aksesuarlar almaya başladı. Daha önce insanlar bir universal ürün alıp, onu araçlarına kendi imkanlarıyla uydurmaya çalışırlarken şu an herkes aracına tam uyumlu olan parçaları tercih etmekte. Bu bakımdan OEM (araca özel) aksesuarlar ön plana çıkmış vaziyette. Bunun yanı sıra birbirine uyumlu iç aksesuarlar; örneğin direksiyon kılıfı ile vites körüğü görsellik açısından birbirini tamamlasın diye aynı desende takım olarak talep edilmeye başladı.

 

Paylaş