logo

15.ULUSLARARASI EKONOMİK RUSYA-İSLAM DÜNYASI KAZANFORUM 2024 GERÇEKLEŞTİ

15.ULUSLARARASI EKONOMİK RUSYA-İSLAM DÜNYASI KAZANFORUM 2024 GERÇEKLEŞTİ

İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve YEDPA yönetim kurulu başkanı Salih Sami Atılgan, Rusya Kazan’da düzenlenen ’15. Uluslararası Ekonomik Forumu Rusya-İslam Dünyası KazanForum 2024′ etkinliğine katıldı.

Forum, Rusya ile İslam İş birliği Teşkilatı ülkeleri arasındaki ticari, ekonomik, bilimsel, teknik, sosyal ve kültürel bağların güçlendirilmesine yönelik bir platform olarak öne çıkıyor.

Salih Sami Atılgan: Sizi İstanbul Ticaret Odası, Türk iş insanları adına saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

Ana teması “Güven ve İş birliği” içinde kalkınma olan bu programın bu formun hayırlı olmasını, tüm katılımcı İslam ülkeleri arasındaki her türlü ilişkinin özellikle ekonomik ilişkilerin çok daha gelişmesine katkı sağlamasını umuyorum.

Türk iş dünyası ve İstanbul ticaret odası olarak bu alanda arzu edilen sonuçların ortaya çıkması için tüm gücümüzle gayret gösteriyor ve her türlü iş birliğine katkı sunmaya çalışıyoruz.

Türkiye Rusya Ticareti her yıl artarak devam ediyor. Oldukça büyük bir potansiyele sahibiz. Fakat son dönemlerde özellikle para transferi konusunda ciddi sorunlarla karşı karşıya kalıyoruz. Bölgenin en kısa süre barış ortamına kavuşması ve tarafların aralarındaki sorunları barış içinde çözebilmesi iş dünyasının önündeki en önemli sorunu açacaktır. Bölgenin gelişmesi ve refahının artması içinde bu şartlar gereklidir.

Bu ekonomik formun İslam ülkeleri arasındaki ilişkilerin çok daha ileri düzeye taşıması, ülke halklarının refahına katkı sağlamasını temenni ediyorum Programda emeği geçenlere teşekkürler ediyor. Tekrardan Sayın Reisi Cumhur ve herkese saygılar sunuyorum.

Atılgan, program kapsamında Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, Rusya Federasyonu Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Sergey Katyrin ve Tataristan Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Şamil Ageyev ile bir araya geldi.

Paylaş