logo

Acılı, tatlı lezzetleriyle Park Adana Ataşehir’de

Acılı, tatlı lezzetleriyle Park Adana Ataşehir’de

Park Adana, öncelikle Çekmeköy’de serüvenine başladıktan sonra, 2016 yılında soluğu Ataşehir’de alır. İşletmenin sahibi Hünkar Gülmez, uzun yıllar İstanbul’un et ve kebap üzerine önemli mekanlarında çalışmış, et ve kebap işini mutfağında öğrenmiş bir kişi. Bir etin alındığı yerden, geldiği bölgeden, etin cinsinden işlenmesine kadar geçen tüm evreyi hayli iyi bilen biri. “Acısıyla, Tatlı lezzetleriyle daima kaliteden ödün vermeden  damağına düşkünlerin adresi olduklarını belirti.

Hünkar Gülmez, bununla da kalmayıp, kurduğu güzel iletişimle mekanın misafirlerinin midelerine olduğu kadar gönüllerine de hitap eden bir işletmeci. Park Adana Et & Kebap’ın ustası da Şehmus Uyar’ın maharetli ellerinden çıkıyor. Mekanın tüm et ürünleri menüde, Adana kebap başrolde ama Adana usulü olarak yassı bir şekilde ocakta pişiriliyor. Küşneme, külbastı, Urfa kebap, kuzu şiş, ciğer şiş, patlıcanlı kebap, tavuk şiş, kanat, Abugannuş kebap, beyti sarma, fıstıklı kebap gibi özel olarak yapılan etlerin yanı sıra kaburga da menüde yer alıyor. Ayrıca, mekanın özel et yemeklerinden biri de et tava, taş fırında bir saat kadar piştikten sonra özel pidesiyle tepside servis ediliyor. Başka bir kebapçıdan zor bulacağınız bir kebap türü. Park Adana Et&Kebap, etlerini Eren Etten, Balıkesir ve Trakya Bölgesi’nin Kıvırcık erkek kuzularından temin ediyor.

Hünkar Gülmez ve Şehmus usta iş birliğinde müşterilerine lezzetlerine bir et menüsü sunuyor. Et menüsü kadar lahmacun ve pide çeşitleri de mekanın önemli yiyecekleri arasında, normal ve Antep lahmacunu ile kuşbaşılı pide çeşitleri pide menüsünde yer alıyor. Ara sıcaklarda da haşlama olarak servis edilen İçli köfte, en az kızartma içli köfte kadar lezzetli ve hafif. Sıcak olarak güveçte servis edilen patlıcanlı humus, tek başına yenecek kadar önemli bir ara sıcak. Hafta sonları bir kahvaltı yapmak isteyenler için de doyurucu bir sofra hazırlıyor. En azından sırf tulum peynirini yemek için dahi Park Adana’ya kahvaltıya gelinir. Mekan ferah, havuz başında oluşuyla da ayrıca keyifli bir atmosfere sahip. Ataşehir bölgesinde önemli bir kebap boşluğunu fazlasıyla dolduran bir mekan. Çocuklu ailelerin rahat edecekleri bir alana da sahip. Gün geçtikçe yükselen bir trende sahip olan Park Et &Kebap, damak tadına düşkünleri Ataşehir’de yerine bekliyor.

 

 

Paylaş