logo

ANADOL VE TAUNUS’LARI YÜRÜTEN FİRMA: ŞENBABA OTOMOTİV

ANADOL VE TAUNUS’LARI YÜRÜTEN FİRMA: ŞENBABA OTOMOTİV

Şenbaba Otomotiv Koll Şti. Ortağı Cengiz Nevzat Şenbabaoğlu, yaptığı faaliyetler ve YEDPA Ticaret Merkezi hakkında görüşlerini bildirdi.

Cengiz Nevzat Şenbabaoğlu, “Şenbaba Otomotiv Koll Şti’ni bir aile şirketi olarak 1983 yılında kardeşim Hüseyin Şenbabaoğlu ile birlikte Taksim’de kurduk. Halen YEDPA Ticaret Merkezi’nde faaliyete devam etmekteyiz. Anadol ve Taunus’ları yürüten firmayız diyebilirim. Kuruluşumuzda Anadol ve Tofaş yedek parça satımı ile başlamışken şuan Anadol ve Ford otoların yedek parçalarını satışını yapmaktayız. Taksim’deki faaliyetlerimiz devam ederken, ihtiyaç olduğu düşüncesiyle Taksim ve Sirkeci esnafı ağırlıkta olmak kaydı ile muhtelif semtlere dağılmış olan yedek parçacıların, belli bir sitede toplanarak, düzenli bir piyasa olması fikri çerçevesinde Yedek parçacıların büyük uğraşları sonunda S.S YEDPA Kooperatifi kurulmuştur. Bu oluşum istikrarlı, idealist ve kararlı yöneticiler sayesinde inşaatı tamamlamıştır. Uzun yıllardır firmalar çalışmalarını sürdürmektedir. Kooperatifimizin kuruluşundan bugünlere gelişimde, ihtiyaç olduğu dönemlerde yönetim ve denetim kurulu üyesi olarak görev aldım” şeklinde konuştu.

YEDPA’nın hızlı gelişimi

Şenbabaoğlu, “Sosyal bir sorumluluk çerçevesinde; YEDPA camimizin inşaat dönemi ve faaliyete geçtiği dönemlerde 13 yıl gibi uzun bir süre, değerli çalışma arkadaşları ile çalışmalarda bulundum. Camimizde sosyal etkinlik alanı olarak kullanılan genel amaçlı bir salon oluşturulmuştur. Yaz aylarında Kur’an kursu, Ramazan ayında iftar organizasyonu ile YEDPA’lılar ve mahalle sakinleri için etkinlik salonu olarak kullanılmaktadır. YEDPA Haber Dergisi sitemizin ihtiyacı olan bir eksikliği tamamlamaktadır. Uzun yıllardır Abdurrahman Bey’in gayretli çalışmaları ile dergimiz, YEDPA’nın tanıtımına katkı sağlamaktadır. Daha önceki yıllarda YEDPA yönetimi bünyesinde sayfalar halinde tanıtım bültenleri ve dergiler ile site tanıtım katalogları çıkartılmıştır. YEDPA Ticaret Merkezi, yöneticilerimizin gayretleri ve sosyal sorumluluk sebebiyle, hem YEDPA’lılarımız hem de mahalle sakinlerimiz için sitemiz alanı içerisinde, sağlık ocağı, 112 acil servis birimlerini oluşturmuştur. Ayrıca yönetim üst katında oluşturulan toplantı ve konferans salonumuz yapılarak, büyük bir ihtiyacımızı gidermiş oldu. Toplantı salonumuzda genel kurulların dışında, yönetim tarafından uzman heyetler davet edilerek bilgilendirme toplantıları yapılmaktadır. Gördüğüm kadarı ile bu toplantılara katılım çok az olmaktadır. Bunun sebebi ya bizlerin duyarsızlığı ya da seçilen konular ve konukların ilgi alanında olup olmadığını bilemiyorum. YEDPA Ticaret Merkezi’miz bünyesinde çok büyük firmaları tutamıyoruz. Onun dışında da YEDPA’da faaliyette olması gereken birçok firmada, YEDPA çevresinde olan sokaklarda faaliyet göstermektedir. Ancak YEDPA içinde çok atıl (depo, kiralık veya boş) işyeri vardır. Bunun da sebeplerini yetkililerimiz tarafından araştırılıp, değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

YEDPA’da yaşayanlar olarak beklentilerimiz…

Cengiz Nevzat Şenbabaoğlu, “YEDPA ortaklarımız geçen dönemde tapularını aldılar. Hayırlı olsun diyorum. Ancak yukarıdaki arsada var olan sıkıntıların çözülmesi gerekir. YEDPA’da yaşayan ortaklar olarak, yönetimden belediyelerden ve diğer kamu kurumlarından beklentilerimiz vardır. Ortaklarımızın YEDPA’nın daha huzurlu yaşanılır bir hale gelmesi için kurallara uyması gerekir. Yüksek tonajlı tırların ve konteynırların site içerisine girmemesi çok önemlidir. YEDPA Ticaret Merkezi inşaatı yapılırken en büyük kamyonlar 20 tonluk civarındaydı. Site içi yollarımızın altları ya işyeri ya da caddelerden oluşmaktadır. Yönetimimizden diğer beklentimiz ise YEDPA kataloğu, yedek parça sektörünün bir arada olması ve onun dışında muhtelif sektörlerden birçok firmanın faaliyet göstermesi ile beraber birçok esnaf arkadaşımızın faaliyet alanları konusunda bilgi sahibi değiliz. Yeni bir YEDPA kataloğu düzenlenmesi bu sıkıntıyı çözeceğini düşünüyorum. YEDPA içinde yapılan en güzel işlerden biriside tuvaletlerin yeniden dizaynı ve temizliğidir. Bunun için yönetimimize teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Belediyelerden beklentilerini de dile getiren Şenbabaoğlu, “Sorunların çözümünde büyükşehir ve ilçe belediyelerinin farklı partilerde olmasından çözüme ulaşılamıyordu. Ancak bu durum halloldu. Bence bu konuda çözümlenmesi gereken iki konu vardır. Birincisi 1032 ada 2 numaralı parselde (yani yukarıda ki boş arsamızda) 14 bin metrekare olan hisselerimizin kooperatifimizin elinde bulunan yaklaşık 8500 metrekare civarında fazla ipoteğimizin birleştirilerek hissemizin 22 bin metrekare çıkarılmasıdır. Burada 1600 civarında üyemizin hakkı söz konusudur. Belediyece çözümlenecek ikinci konumuzda 1032 ada 1 numaralı parselde (yani ana binamızın olduğu alandaki)  Ataşehir Belediyesi’nin işyerlerine ait çalışma ruhsatlarını vermesini talep etmekteyiz. Bir büyük sıkıntımız da yöneticilerimizin bildiği ve her toplantı da dile getirdikleri yol bağlantılarıdır. Otobana bağlantı da belediyeler, kamu kurumları ve bölgemizde bulunan diğer sanayi ve ticaret siteleri ile beraber çalışmamız neticesinde YEDPA’nın da ulaşım sıkıntısının biran önce çözülmesi gerekir” açıklamasını yaptı.

Cengiz Nevzat Şenbabaoğlu, “Korona virüsle ilgili tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve YEDPA’da da sıkıntılı bir yaşam dönemi geçirmekteyiz. Hayırlısı ile bugünleri de atlatmayı diliyorum. Daha iyi ve huzurlu çalışma ortamlarını beraberce oluşturmak dileklerini iletti” dedi.

Paylaş