logo

KIZILDAĞ EMLAK TURGUT KIZILDAĞ: YEDPA’DA YATIRIMLAR 10-15 YILDA KENDİNİ AMORTİ EDİYOR

KIZILDAĞ EMLAK TURGUT KIZILDAĞ: YEDPA’DA YATIRIMLAR 10-15 YILDA KENDİNİ AMORTİ EDİYOR

Bugün YEDPA Ticaret Merkezine baktığımızda bölgemizde ve Türkiye’de en büyük ticaret komplekslerinden bir tanesi ve otomotiv yedek parça açısından cazibe merkezi diyebiliriz. Mahallemizde bu kompleksin olması ve burada 10 binin üzerinde insanın çalışıyor olmasından mutluluk duyuyoruz.

YEDPA Ticaret Merkezi’ndeki gayrimenkul fiyatları şu an yakın çevresine göre hala istenilen değere gelmedi diyebiliriz.

Şu anda yer alan, buraya yatırım yapan çok kısa zaman içerisinde yatırımına bire üç değer kazandıracak dersek yanılmış olmayız. Bugün gayrimenkul fiyatlarını metrekare bazında internet üzerinden hemen yakın çevreler ile karşılaştırdığımızda aradaki farkı rahatlıkla görebiliriz. Örnek verecek olursak yakın lokasyonda bire bir görüştüğümüz Sinpaş’ta 90 metre kare bir daire, 3 yıl sonra teslim 3 milyon 700 bin lira. Bu parayı YEDPA’ya yatırdığınızda gayrimenkulünüzü hem teslim alacaksınız hem de 3 katı daha yüksek bir kira geliriniz olacak ve metre kare bazında da daha fazla bir mülk sahibi olacaksınız. Yani YEDPA Ticaret Merkezi’ni bu anlamda bir fırsat olarak görüyoruz. Buranın değerini bilen esnaflar buradan yer topluyor.

Kira bazlı ele alırsak dışarda 500 bin değerinde bir gayrimenkulü kiraya verdiğimizde 1700 lira gibi bir rakama kiraya verirsiniz. YEDPA‘da bu değerdeki mülkü kiraya verdiğinizde 4 bin lira kira geliriniz olmuş olacak. Verdiğiniz para 10-15 yıl içerisinde kendini amorti edecek ve mülkünüz daha da değer kazanarak elinizde olacak.  Geçmişe yönelik baktığımızda biz 1999’dan beri YEDPA’dayız. O zaman 26 metrekare bir dükkanın fiyatı 1000 liraydı bugün 26 metre kare dükkanın fiyatı 200 bin lira ve hala ucuz olduğunu yatırım açısından fırsat olduğunu düşünüyoruz ve tapulu krediye uygun hemen satabileceğiniz Altın gibi değerlidir diye altını çizmek istiyorum. Gayrimenkul hizmeti vermekten ziyade kendi yatırımlarımızda mevcut ve aldığımız yeri satma taraftarı değiliz hem kira geliri iyi hem de daha da değerlenen bir mülkü kimse elinden çıkarmak istemez.

YEDPA’da iş yeri açmak isteyen biri için tavsiye vermemize gerek yok aslında. Onların buraya gelmek için can atmaları lazım. YEDPA içinde ürünlerini kargo ile her yere ulaştırabilecekleri bütün kargo şubeleri mevcut. Rahatlıkla ulaşacakları banka şubeleri, Türk Telekom, PTT şubesi ve kendi içerisinde stratejik bir öneme sahip birçok kurumsal firmaya hizmet veren e-ticaret sitelerine yer verdik. Burayı tercih etmelerinin en büyük sebeplerinden biri de güvenlik zafiyetinin olmaması. 7/24 korunan bir site kamera sistemleri ile gözetleniyor buradaki işletmeler ürünleri rahatlıkla stoklayabilir ve dünyanın her yerine rahatlıkla gönderebiliyor. Bütün sektörlerin yer almasının yanında yedek parçanın kalbi de burada atıyor. Esnaf birbiri ile uyum içerisinde eski firmalar saygı çerçevesinde hareket ediyorlar. Yeni gelenleri de sahiplenici yapıya sahip. Gelen işletme, sektördeki gelişmeleri rahatlıkla takip edebiliyor ve istediği ürünü burada bulma fırsatı var.

YEDPA bizim açımızdan kıymetli bir yer ve ciddi bir networkü mevcut. 2078 iş yeri ve hepsi kendi alanında kendini yetiştirmiş değerli bir esnaf kitlesine sahip. Bugün hiçbir iş fikri olmayan biri bu yapı içerinde dolaştığı zaman kendine bir iş fırsatı kafasında canlandırabilir. Yönetimsel olarak da baktığımızda mevcut yönetimimizi şans olarak görüyoruz. YEDPA’ya çok şey kattılar. Tapuların alınmasında büyük emekleri var. Gerek belediyeler gerekse bakanlıklar Cumhurbaşkanlığı’na kadar gidip derdimizi anlattılar ve haklı olarak tapularımız aldık. Elbette eksiklerimiz var ama şikayetlerimize karşılık herkesin dinlenilmesi bununla beraber makul değerde sunulan çözüm önerilerinin yapılması sonuç bulması bizi mutlu ediyor. YEDPA’yı değer olarak görüyoruz.

Paylaş
Etiketler: » »