logo

ÖZ İŞ, YENİ YATIRIMLARI İLE ÜRETİMİ 12 BİN METREKAREYE ÇIKARACAK

ÖZ İŞ, YENİ YATIRIMLARI İLE ÜRETİMİ 12 BİN METREKAREYE ÇIKARACAK

Üretime Düzce’de devam eden ve YEDPA’da satış ofisi bulunan Öz İş oto, kapasite artırımına girmeye hazırlanıyor. 4 bin metrekarelik kapalı alanda imalata devam eden firma, Düzce OSB’ye yapmış olduğu yeni yatırımla kapalı alan üretim kapasitesini 12 bin metrekareye çıkaracak.

  • Otomotiv tekstilinde kapı panel, oto iç güneşlik ve bagaj giydirmeleri başta olmak üzere birçok alanda faaliyet gösteren Öz iş, üretime Düzce’deki tesisinde devam ediyor. Bir aile şirketi olan Öz İş firma ortaklarından Mustafa Öz, şirketin ikinci kuşak olarak satış ve pazarlama bölümünde bulunuyor. İç piyasada yerli araçlar, yurt dışında da Avrupa menşeli birçok araca hizmet verdiklerini dile getiren Mustafa Öz, üretime 4 bin metrekarede devam etiklerini söyledi. Düzce OSB, bölgesinde 12 bin metre kare fabrika yatırımı yaptıklarını ve üretime burada devam edeceklerini dikkat çeken Öz, ”Kapı panelleri, tavan, taban ve  bagaj giydirmelerinde iş hacmimizi geçtiğimiz yıl artırdık. Büyüme konusunda da her yıl bir önceki yıla göre en az yüzde 20 üzerinde koymaya çalışıyoruz” açıklamalarında bulundu. Mustafa Öz, üretim hacimlerini iki kat artırmak istediklerini ve portföylerine yeni ürünler ekleyeceklerine işaret etti. Yeni tesislerinde istihdamı yüzde yüz de 50 artırmak istediklerini ileten Öz, makine yatırımlarını da yaptıklarını söyledi.  Firma olarak kendi makinelerini de tasarladıklarını ileten Öz, “Kullandığımız makinelerin tasarımının tamamı neredeyse tamamı bize ait” dedi.

E-ticaret ve İhracat pandemide büyümeyi tetikledi

Pandemi döneminde e-ticaret tarafındaki satışları artıklarına vurgu yapan Öz, “İlave olarak bazı ülkelerdeki kapanmalar otomotiv yedek parça alanında siparişlerin ülkemize kaymasının da etkili oldu. Elde etiğimiz rakamları artırmak adına çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi. Toplam satışlarının yüzde 50’sini iç de iç pazara yaptıklarını dikkat çeken Öz, bu oranın fuar çalışmalarıyla artıracaklarını illeti. Danimarka, Almanya, ABD, Belçika, Hollanda, İngiltere, başta olmak üzere düzenli olarak 25 Ülkeyle çalıştıklarını dikkat çeken Öz, İhracatta sürdürebilirliğin önemli olduğunu altını çizdi. Ar-Ge tarafındaki çalışmaları da pazardan gelen taleplere göre şekillendirdiklerini belirten Öz, PVC konusunda yaptıkları Ar-Ge çalışmalarında sona yaklaştıklarını belirti.

Otomotiv sektörü ciddi bir viraja girdi

Otomotiv sektörünün köklü bir değişimden geçtiğine ve daha çevreci anlayışların öne çıkacağına vurgu yapan Mustafa Öz, şunları söyledi: “İçten yanmalı motorların ortadan kalkması için mekanik tarafında ciddi bir iş kaybına yol açacak. Bazı markalar, mekanikle ilgili departmanlarında küçülmeye gittiler. Elektrikli dönüşümün tamamlandığı alanlarda ise mekanik departmanların kapatıldığını biliyoruz “değerlendirmesinde bulundu.

YEDPA İstanbul’daki birçok ticaret merkezinden ayrılıyor

YEDPA’ya 1998’de geldiklerini anımsatan Öz, Buranın Şehrin içerinde kalması, sağlamış olduğu alt yapı ve avantajı sayesinde otomotiv yedek parçanın önemli merkezleri arasında yer alıyor. Bankalar, nakliye imkanları, PTT gibi önemli unsurların aynı çatı altında olması YEDPA’yı İstanbul’daki birçok ticaret merkezinden ayıran unsur. Hem yapılış hem de tasarım bakımından YEDPA otomotiv yedek parça alanında faaliyet göstermek isteyenler için cazip bir merkez “diye konuştu.

Paylaş