logo

Sektöründe lider firma: Önallar

Sektöründe lider firma: Önallar

 

Türkiye genelinde 450 bayisi bulunan ve 7 ülkeye ihracat yapan sanayi devinin bugünlere gelişindeki başarının arkasında Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Önal bulunuyor. Yaklaşık 40 yıldır sektörde yer alan firma, o günden bugüne kadar yaptığı tüm işlerde müşteri memnuniyeti ve kaliteyi bir arada sunarak müşterilerinin güvenini kazanmış durumda.

1978 yılında faaliyetine başlayan Önallar Ltd. Şti. çayır biçme makinaları ve biçerdöver makineleri yedek parçaları imalatı ve toptan pazarlamasını yapıyor. Ürünlerinin birçoğu Avrupa ve Ortadoğu ülkelerine ihraç ediliyor. Zengin çeşit ve ağırlıklı bir stok seviyesine sahip olan firma, verilen numuneye göre de imalat yapmakta.

Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Önal, firması hakkında bilgiler verdi. Önal, “2000 yılında YEDPA’ya taşındık. 2011 yılında Tuzla’da imalat tesisimizi ve fabrikamızı kurduk. Şuan da çayır ve ekin biçme makineleri alanında Önallar ve Gold markaları adıyla üretim ve satış alanında Türkiye pazarının %70’ine sahibiz. Ülke genelinde 450 bayimiz var. Ayrıca Balkan ülkelerine Almanya’ya İtalya’ya, Azerbaycan ve Ortadoğu ülkelerine ihracat yapıyoruz. Erzurum’da tarım makineleri alanında faaliyetlerimiz devam ediyor. Erzurum’da John Deere bayisiyiz, Alpler pulluklarının, Tınaz römorklarının ve Türkiye’de bilinen birçok ürünün Doğu Anadolu bölge bayisiyiz” dedi.

Çayır ve ekin biçme makinalarında lider firma, Önallar

Cevat Önal, “Biz İstanbul’da bu işe başladığımızda, bu ürünlerin ithalatı tamamen yabancıların elindeydi. İstanbul’da Yahudi kökenli tüccarlar yapıyordu, bizde Erzurum’dan gelip bunlardan mal alıyorduk. İlk ithalat teşebbüsümüzde zorluklarla karşılaştık. Bugünkü gibi iletişim kurmamız kolay değildi anca faks yolu ile iletişim kurabiliyorduk. Avrupa’ya gittiğimizde firmalarla görüşmelerde randevu alamıyorduk. İstanbul’da bu yabancı kökenli firmalar tarafından engelleniyorduk. Ama yılmadık devam ettik. İthalatlarımız peş peşe geldi Dünya çapında kalitesini ispatlamış birçok ürünün Türkiye distribütörlüğünü aldık. Sıra üretime gelmişti, kendi ürünlerimizi üretip satış ağımızı genişlettik. Hem istihdam hem ülke ekonomisine katkı sağlayan bir konuma geldik. 27 yıldır sekiz ürünün distribütörü durumundayız ve bunları pazarlıyoruz.

Kalite ve dürüstlük ilkesi ile çalışmalarını sürdüren Önallar Ltd. Şti., gelişen teknolojiye ayak uydurmak için altyapı yatırımına her zaman önem vermiştir. Bunun sonucu olarak modern bir makine parkına sahiptir. Ürünlerini Önallar ve Gold markası ile üretmektedir. Önallar Ltd. adına tescilli olan Önallar ve Gold markası kullanıcıları tarafından test edilmiştir” şeklinde konuştu.

Paylaş