logo

“Sorunun içinde biz yokuz”

“Sorunun içinde biz yokuz”

Biz yönetenler 20 senedir  YEDPA’nın sorununu çözememişler diyen Battal İlgezdi, “İstanbul kimsenin tekelinde değil. 30 Mart’ta seçimi kim kazanacak belli değil. Allah’ın izniyle Mustafa Sarıgül geldiğinde 30 gün içerisinde bu sorun çözülür, şeklinde konuştu.

YEDPA Ticaret Merkezi Yönetim Kurulu, Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Battal İlgezdi ve beraberindeki heyeti ağırladı. CHP’den tekrar aday olan İlgezdi için bir destek yemeği düzenleyen YEDPA Yönetim Kurulu, bekleyen sorunlarının çözümü konusunda beklentilerini dile getirdi.

YEDPA Yönetim Kurulu Başkanı Salih Atılgan, “30 Mart’ta yapılacak yerel seçmelerin ülkemiz için hayırlara vesile olmasını ve sayın başkan başta olmak üzere tüm adaylara hayırlı olmasını dilerim” dedi.

YEDPA’nın yaşadığı imar ve iskan konusundaki sıkıntılardan bahseden Atılgan,  “YEDPA Ataşehir’in en büyük ticaret ve yaşam merkezidir. Böyle projeler dünyanın her yerinde kamu tarafından desteklenirken, geçen 27 yıl içerisinde bu yapı hala tapusunu alamamış, iskan süreçlerini tamamlayamamış bir pozisyonda devam ediyor. YEDPAlılar olarak hepimiz bunu takip ediyoruz. Gerek biz, gerek çevre sakinleri çarpık kentleşme sonucu ortaya çıkan olumsuzlukları yaşıyoruz. Sürecin bu kadar uzamış olması bizi üzüyor. İnşallah önümüzdeki dönemde bizim içinde bulunduğumuz bu sıkıntılar çözülecektir” şeklinde konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, YEDPA yöneticilerine davetleri için teşekkür ederek başladığı konuşmasında, yaşanan sorunlar konusunda yapacaklarını anlattı.

İlgezdi, “YEDPA’nın yaşadığı sorun yıllardır devam ediyor. Aday olduğum zaman bu konuyu beraber çözeceğiz demiştim. Daha sonra kongrelere katıldım ve en geç  1 sene içerisinde bu sorunu çözeceğimiz konusunda açıklamalar yaptım. YEDPA’nın sorununu iyi biliyorum. Ben başkana söyledim. Öncelikle geçmişe kısa bir göz atarsak, bu sorun nerelerden buralara gelmiş onu biz görelim” şeklinde konuştu.

 

“Sorunun içinde biz yokuz”

Bu sorunun içinde biz yokuz diyen İlgezdi, “Bu sorunun içinde ne CHP var, ne de Ataşehir Belediyesi var. Bu kangren olmuş sorun içerisinde biz yokuz.  Burada birileri gelmiş, neler yapmış hepimiz biliyoruz. Bu yolsuzlukları herkes iyi biliyor. Ben belediye başkanı oldum. 80 yaşında bir adam geldi bana. Benim Çamlıca’da yerim var. Çok ortaklı bir yer ve imar sorunu yaşıyoruz. Sordum kim var yönetimde. İlk önce Saadet Partisi, sonra da AKP var dedi. Neden çözmüyor dedim. Büyükşehir Onlar’da hükümet onlarda, çözmesi lazım dedim. Çözmek için hiç çaba sarf ettiler mi? Sizi bir araya toplayıp konuştular mı? ‘Hayır’ dedi. Biz kucağımızda bomba bulduk. Çok kolay çözülmesi gereken bir sorunu çözmemek için birileri çaba sarf ediyor.  Baktılar 3 tane sorun var burada. Birincisi iskan, ikincisi mülkiyet ve üçüncüsü ruhsat sorunu var. Ruhsat sorunu itfaiye raporu alamadığınız için çözülmüyor. Bizim amacımız bu sorunların çözülmesidir. Belediye olarak bizim bu konunun çözümü konusunda elimizden geleni, yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.  Ancak sorunu çözmeyenler belli” şeklinde konuştu.

“Bölge 2004’te kentsel dönüşüm alanı oldu”

İlgezdi, “2014 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın aldığı bir karar var. Sadece sizin burasıyla ilgili değil, Yeni Çamlıca bölgesiyle ilgili aldığı resmi bir karardır bu.  Bölgeyi kentsel dönüşüm alanı ilan etmiş. YEDPA sorunu çözülebilir ama kentsel dönüşüm buraya girdiği zaman burada çok büyük sıkıntılar olur. Ben bu kentin belediye başkanıyım. Burada yaşayan herkes benim için aynı değerdedir. Gecekonduda yaşayan Mehmet Efendi de, mülkiyet sahipleri de bizim için aynı konumdadır. Biz işe sadece YEDPA olarak bakarsak bu işi çözmeyiz. Daha önce yaşanan olumsuzlukları anlatmak istemiyorum. Burada siyaset yapmayacağım. Siyasete girersek çok şey söylerim. Bu tezgahın altında hangi siyasi partinin olduğunu, hangi imar komisyonunun olduğunu konuşalım. O dönemde Saadet Partisi vardı. O dönem başladı, şimdi AKP Belediye başkanlığına geldi.  Kimseyi kaale alıp konuşmadılar. Bu sorunu çözmediler. Demek ki birileri bu sorunu çözmek istemiyor. Şimdi birilerini çağırıp konuşturuyorsunuz burada. Yapamıyor diyor bizim için. Kardeşim 20 senedir siz yönetmediniz mi bu kenti? Ben mi yönettim? YEDPA sonunu ben mi getirdim? Getirenler belli. Hesabı oraya soracaksınız.

“Sarıgül geldiğinde 30 günde bu sorun çözülür”

YEDPA’nın sorunuyla ilgili tek bir çözüm yolu var diyen İlgezdi, “20. İmar Daire Başkanı Ali Özçelik bu işi Türkiye’de en iyi bilen insandır. Benim dayımdır kendisi. Gittik sorduk bu işi çöz dedik. O da bize bir çalışma yaptı ve en sonunda çözümü söyledi. Acayip kangren olmuş bir konu dedi. Yeni baştan Büyükşehir Belediye Başkanlığı bir çalışma yapacak ve her şey yeni baştan yapılacak. Bundan başka çözme şansınız yok dedi. Burayla ilgili defalarca toplantı yaptık. Büyükşehir’e  pek çok dilekçe verdik. Sonuç yine olumsuz oldu. Bize verilen cevaplarda 2004 yılında alınan kentsel dönüşüm kararını gösterdiler.  Biz sorunu çözmeye gidiyoruz, tam çözeceğiz, bir el dokunuyor biz çözeceğiz diye. Tamam siz çözün. Mal üzerinden siyaset yapılmaz. İnsanlar sandığa giderken hangi partiye oy verirse verdin. Bu sorunlara herkesin katkı sunması gerekir. Siz beceremediniz biz becerdik diyecekler.  Gidiyoruz yazı alıyoruz yapacağız diyorlar ama yapmıyorlar. Bu artık siyasi bir tavır değildir. Bu artık beceriksizliktir. Halen Ataşehir’in 1/5’lik planı yapmayanlardan hangi beceriyi bekleyebilirsin. Her şey ortada. Bizim açımızdan bir sorun yok. Ben buradaki sorunu çözmek için arkadaşlarımla defalarca toplantı yaptım. Bütün partilerin meclis üyeleriyle  toplantı kararı aldık. Büyükşehir Belediyesi’ne gideceğiz dedik. Sorunu orada çözeceğiz. Ama gelmediler. Gelsinler burada konuşalım. Biz tam konuyu çözerken yapmayın bunların işini dediler.  Kendileri 20 sene bu sorunu beklettiler, biz çözeceğimiz sırada çözdürmediler. Raporlarımız var. Encümen kararlarımız var. Ben belgeyle konuşuyorum” Biz yönetenler 20 senedir YEDPA’nın sorununu çözememişler. İstanbul kimsenin tekelinde değil. 30 Mart’ta seçimi kim kazanacak belli değil. Allah’ın izniyle Mustafa Sarıgül geldiğinde 30 gün içerisinde bu sorun çözülür, şeklinde konuştu.

 

 

 

Paylaş