logo

YEDPA 2015 yılı Olağan Genel Kurulu toplantısı gerçekleşti

YEDPA 2015 yılı Olağan Genel Kurulu toplantısı gerçekleşti

YEDPA Ticaret Merkezi 2015 yılı Olağan Genel Kurulu toplantısı bugün gerçekleşti.

Toplantıya; Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Sadi Özata, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan, Prof. Dr. Mehmet Emre Aytuğ,, İMES Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akar, Kooperatif, STK dernek başkan ve yöneticileri, mahalle muhtarları, YEDPA’lı işadamları ve üyeleri katıldı.

Genel Kurul Divan Başkanlığı’na yazılı önergeyle Prof. Dr. Mehmet Emre Aysu, Başkan Yardımcılığı’na Mahmut Yanık, yazmanlığa; Yaşar Mazı, Hüseyin Erdal Kızılkaya, oy sayım memurluğuna ise Cengiz Nevzat Şenbabaoğlu, Kamil Murat Arseven ve Ali Güngör seçildi.

 

Burada konuşan YEDPA Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sami Atılgan, “2015 yılında, 30 yıldan beri devam eden imar, tapu ve iskan sorunlarımızı çözüme kavuşturmak için çalışmalarımızı sürdürdük. İBB, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ataşehir Belediyesi ve siyasi partilerle görüşmeler yaptık. 2015 yılında Ataşehir Belediyesi’nin bölgede almış olduğu kök tapuya dönüş ile ilgili süreç devam ediyor. Bu süreçte Büyükşehir’den bölgemizin 1/5000’lik imar planlarının yapılması ve devamında da 1/1000’lik planlarının yapılması talep ettik. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Atılgan, YEDPA’nın 2015 yılında gerçekleştirdiği faaliyetleri anlatarak, ön görülen bütçe rakamlarını tutturduklarını ve sektörde yaşanan sıkıntılara rağmen yüzde 96 gibi başarılı sonuçlar aldıklarını dile getirdi.

Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Sadi Özata da, bir yıl önce YEDPA’daki tapu sorununu çözmek için belediye meclisinden ve YEDPA Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan bir komisyon kurduklarını belirterek, “Her şeyi şeffaf ve açık olarak yapmak adına CHP ve Ak Parti meclis üyelerinden üçer kişi seçtik. Yaptığımız çalışmalarla iyi bir noktaya geldik. Ben inanıyorum ki bu yıl içinde YEDPA ile birlikte Yeniçamlıca, Mimar Sinan ve Mevlâna mahallelerinin de sorunları çözülecektir” dedi.

 

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan da, YEDPA ve beraberindeki üç mahallenin sorunlarını çözmek için çok fazla girişimde bulunduklarını, sorun hala çözülmemiş olsa da yol katettiklerini belirtti.

Kayhan, “Buranın sorununu ilçe belediyesinin tek başına çözmesi mümkün değildir. Yetki Büyükşehir’dedir. Büyükşehir, Ataşehir Belediyesi’ni bu sorunun dışında tutarak, bu sorunu tek başına çözmek istiyorsa biz buna da razıyız. Yeter ki sorun çözülsün. 2000’li yılların ortasında koskaca bir ilçenin, üç mahallesinin tapu sorunu yaşaması kent adına, çağdaşlık adına, herkes adına ayıptır. Bu sorunun acilen çözülmesi gerekir” dedi.

Kayhan son olarak, YEDPA’da ruhsat almak isteyenlerden iskan belgesi istenmeyeceğinin, evraklarını tamamlayan herkesin ruhsatını alabileceğinin müjdesini de verdi.

 

2015 yılı genel kurul toplantısında Yapılan Yönetim Kurulu seçimini, mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Salih ATILGAN’ın yeni aday listesi kazandı.

Yönetim Kurulu asil üyeler:

Refik koç, Kadir Şağbankalem, Mustafa Öz, Suat Bayram, Suat Önal, M.Hüsnü Türker

 Yönetim Kurulu  yedek üyeler:

Eray Tezer, Yaşar Mazı, Hüseyin Erdal Kızılkaya, Cengiz Nevzat Şenbabaoğlu, Murat Güven, Arif Çaban, Murat Arsveven

 Denetim Kurulu asil üyeler:

Faruk Aykan, Fikri Demirkıran

Denetim Kurulu yedek üyeler:

Kemal Eliş, Bilal Acar oldu.

Toplantı sonrasında Salih Sami Atılgan, yönetim kurulu adına uzun süredir YEDPA ‘ya yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan bu dönem yönetimde yer almayan Neşat KAYA, İsmail Cem Alican,ve Ömer OLGUN ‘a hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi verildi.

EKONOMİ AJANDASI

Paylaş