logo

YEDPA İÇİN ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞMALAR İLE ŞARTLARI DAHA İYİ HALE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Salih Sami Atılgan

Salih Sami Atılgan
salihsamiatilgan@yedpahaber.com
YEDPA İÇİN ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞMALAR İLE ŞARTLARI DAHA İYİ HALE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Değerli okurlarımız, YEDPA’lı ortaklarımız dergimizin bu sayısında; YEDPA 2023 döneminde yapılması planlanan çalışmalar ve 2022 yılı içerisinde tamamlanan çalışmaların önemli konularını değerlendireceğiz. YEDPA içerisinde faaliyet yürüten firmaların, günlük çalışma şartlarının daha iyi hale getirilmesine yönelik çalışmalarımız devam etmektedir.

2 No’lu parseldeki imar çalışmaları: YEDPA’nın talep ve sorunlarını içeren bir rapor hazırlanarak İBB ve Ataşehir Belediyesi’ne sunulmuştur. Talebimiz neticesinde görüşülmüş, özelikle yeni imar plan çalışmaları kapsamında ipotek alacaklarımızın tamamının YEDPA adına tescillenmesi sağlanmıştır. Bu süreç sonrasında Ataşehir belediyesi bölgemizdeki sorunlu parselasyon çalışmalarını tamamlayarak sürece son halini vermiş ve belediye encümenlerinden olumlu karar çıkmıştır.

Tapuların teslimi süreci sonrası işyerlerine ait çalışma ruhsatlarının alımı ile ilgili Ataşehir Ruhsat Müdürlüğü ile irtibata geçilmiş, mevcut binamıza ait itfaiye raporunun alınma şartı öne sürülmüştür. Bu kapsamda Ataşehir Belediye başkan yardımcıları ziyaret edilmiş, binamızla ilgili itfaiye raporu alımı konularında istişareler yapılmıştır. İşyeri çalışma ruhsatlarının en az maliyetle alınması hususunda çalışmalarımız devam etmektedir.

Türkiye’nin Kahramanmaraş şehrinde meydana gelen ve birçok ilimizi etkileyen şiddetli deprem sonucu can kaybı ve yıkım olduğu haberini derin bir üzüntü ile öğrendik. Ülke olarak milletimiz için seferber olunmuştur. YEDPA olarak üzerimize düşen ve çalışmalarımız oldu. YEDPA olarak bizde bu ve benzeri afetlere karşı AFAD ile koordineli bir şekilde arama kurtarma çalışmalarına destek vermek için YEDPA çalışanlarının katılımıyla afet kurtarma ekibi planlanmıştır.

Olası yangınlara karşı cadde içlerinde oluşabilecek olası dumanın işyerlerine zarar vermeden cadde dışına tahliyesi amacıyla, duman tahliye sistemi kurulması planlamaktadır.

Asansör yenileme çalışmaları: Ticaret merkezimizin bünyesinde faaliyete bulunan 14 adet asansöre ek olarak E caddesinde kapalı otopark asma kata hitap eden ve F caddesi ile H caddesi arka kısımlarında hizmet verecek bir adet yük ve insan asansörü yapımına başlanmıştır. Yeni asansörümüz tahminen Haziran 2023 tarihi itibarıyla hizmete alınacaktır. Mevcutta bulunan 14 adet yük ve insan asansörleri Makine Mühendisleri Odası’ndan çağrılan yetkililerce genel muayeneye sokulmuş tüm eksiklikler, bakım anlaşması yapılan asansör firması tarafından giderilmiş ve revizyon çalışmaları tamamlanarak 2023 yılı için tüm asansörlere kullanıma uygunluk etiketleri vurulması sağlanmıştır.

Uzay çatıların bakım onarım çalışmaları: Ticaret merkezimiz çatılarında zaman içinde, sızıntı ve deformasyonlar gittikçe artmaya başlanmıştır. 2022 yılı içinde lokal izolasyon çalışmaları yapılmış olup, önümüzdeki dönemlerde de çatı izolasyon ve yenilenme çalışmalarımız devam edecek, izolasyonla ilgili sorunlarımız ortadan kaldırılmaya çalışılacaktır.

İş sağlığı ve güvenliği çalışmaları: Yeni yasalaşan 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu gereği tüm sitemizde güvenlik hizmetinin maksimum seviyeye çıkarılması için çalışmalarımız başlatılmıştır. Sitemiz bünyesinde uzman ekip ile yapılacak çalışmalar neticesinde tehlike arz eden tüm risk faktörlerinin ortadan kaldırılması amaçlanmaktadır. Ayrıca tüm ortak alanlar ve yönetim birimini kapsayan iş sağlığı ve güvenliği çalışmaları için yapılan sözleşme 2023 yılı içinde yenilenmiştir.

Çevre düzenleme çalışmaları ile ticaret merkezimizin yeşil alanlarında geçtiğimiz dönemlerde yenilenmeler ve düzenlemeler yapılmıştır. Bu dönem içinde de bozulan tahrip olan yeşil alanlarla ilgili personelimiz vasıtası ile kısmi yenilemeler ve yeşil alan çalışmaları devam edecektir.

YEDPA Camii Komisyonu çalışmaları ve iftar programı: YEDPA komisyonu çabaları ve gönüllü bağışlarla YEDPA Camii lojman inşaatı başlanmış olup yıl içerisinde tamamlanacaktır. 2022 yılı ramazan ayı iftar yemeği YEDPA’lıların hayırları ile verilmesi yönünde ramazan ayı boyunca pazar günleri hariç iftar yemeği verilmiştir. 2023 yılı içerisinde de aynı şekilde program yapılıp iftar yemeği verilecektir.

Çevremizde bulunan bir takım özel hastaneler ile irtibata geçilerek site esnafının daha ucuz ve kaliteli sağlık hizmetinden faydalanabilmeleri için protokoller yapılmıştır. Ortak alan çalışmaları ticaret merkezimizin kullanılmakta olan WC’lerin daha hijyenik ve tasarruflu olarak kullanımı için yenilenme çalışmaları devam etmektedir. Temiz su hatlarının yenilenmesi büyük ölçüde hat yenilenmesi sağlanmıştır. Kazan dairesi ana su hattı pompa sistemleri daha az enerji harcayıp daha verimli çalışan invektör sistemli su pompaları alınarak yenilenme çalışmaları yapılmıştır. TEM oto yolu bağlantı yolu çalışmaları İBB ile ortak çalışmalar yürütülmektedir. Dış cephe boya çalışmaları devam etmektedir, şartlar elverdiği ölçüde tüm bina için kademeli olarak devam etmektedir. Caddelerde yer alan çöp ve geri dönüşüm alanları birleştirilerek kapalı ve daha estetik görüntüye sahip istasyonlar haline getirilmesi ile ilgili çalışmalar hızlıca tamamlanacaktır.

YEDPA sorunlarının çözüme ulaştırması ve şeffaf bir yönetim tarzı oluşturulması maksadıyla, geçmiş dönemlerde yapıldığı gibi belli aralıklarla istişare ve bilgilendirme toplantıları yapılmaktadır. Yine toplantıya şahsen katılmayacak ortaklarımıza yapılan duyuru ile Zoom programı üzerinde online bilgilendirme ve istişare toplantısı yapılmıştır. Bu dönem içinde de bu tür toplantılarımız vasıtası ile ortaklarımızı YEDPA’nın içinde bulunduğu süreç hakkında bilgilendirmeye devam edilecektir.

Kurumsal web sitemiz daha hızlı işlem yapılabilmesi amacıyla yeni uygulamalar ile hizmet amaçlı yenilenmeye başlanmıştır. Web sitemizin yanı sıra daha hızlı ve kolay erişim sağlamak amacıyla teknolojik olarak tüm telefonlarla uyumlu mobil uygulama hazırlanmış kısmen hizmet vermeye başlanmıştır.

Fuar, sergi, tanıtım, sosyal aktivasyon faaliyetleri kapsamında gazete, dergi röportajları gibi çalışmalar dahada yoğunlaştırarak ticaret merkezimizin tanıtımına katkı sağlanmıştır.

Otomotiv satış sonrası pazarın ve otomotiv sektöründe geçen yılın son döneminde başlayan yükseliş trendi ilk çeyrekte de devam etti.

Bu yıl otomotiv tarihinin rekorunu kırarak Türkiye’nin dış satımında ilk sırada yer alan otomotiv endüstrisi ülke ihracatında yine lokomotif sektör oldu. Ülkemiz ve sektörümüz açısından yaşanan önemli gelişmelerden biri de Türkiye’nin yerli otomobili TOGG, bantlardan inerek üretim serüvenine başladı. Ülkemize ve sektörümüze hayırlı olmasını diliyoruz.

Ülkemizde yaşanan tedarik sorunları ve enflasyonist baskı devam etmesi ile beraber sektörümüzde 2023 yılının ilk çeyreğinde satış, ihracat ve istihdamını artıran sektör, yılın ikinci çeyreğinde de satışlarda artış bekliyor.

Sektörümüz ve ticaret merkezimizin tanıtımı açısından önemli fuarlardan olan Automechanika 2023’te 8-11 Haziran tarihleri arasında her yıl olduğu gibi bu yılda yer alacağız standımıza bekliyoruz. Sektörümüz açısından hayırlı olmasını diliyorum. Sağlık ve huzur içinde hayırlı, bol kazançlı çalışmalar temenni ediyorum.

Salih Sami Atılgan

YEDPA Yönetim Kurulu Başkanı

Paylaş
Etiketler: » »

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • GLOBAL OTOMOTİV ENDÜSTRİSİNİN 2023 PERFORMANSI VE 2024 ÖNGÖRÜLERİ

    19 Aralık 2023 ANA MANŞET, Köşe Yazıları

    Merhabalar, 2023 yılını bitirmek üzereyiz. 3 yıla yakın süren Covid 19 salgınından sonra çeşitli tedarik sorunlarının yanı sıra jeopolitik gelişmeler ile sarsılan otomotiv dünyası 2023 yılında ciddi bir toparlanma içine girdi. Üretim bantları durmadan çalışıyor ve yıl sonunda 90 milyonu aşacak taşıt üretimine ve satışına ulaşılacak. Yıl içinde en büyük satış artışını tahmin edeceğiniz gibi bataryadan elektrikli (BEV) ve şarj edilen hibrit (PHEV) taşıtlarda gördük. Dünyanın en büyük otomotiv üretimine ve pazarına sahip Çin’de ilk 11 ay içi...
  • MOBİLİTE PAYLAŞIMI ÖNÜMÜZDEKİ 5 YIL İÇİNDE NASIL GELİŞECEK?

    17 Ağustos 2023 Köşe Yazıları

    Merhabalar, Bu yazımda sizlere, kısa süreli otomobil paylaşımının da yer aldığı mobilite paylaşımı hakkında statista.com araştırma sitesinin bu ay yayınlanan 2028 yılına kadar gelişme öngörülerini yorumlayacağım. Araştırma, otomobil paylaşımı pazarının bu yıl yani 2023 onuna kadar 12,89 milyar $ büyüklüğe ulaşacağını söylüyor. Bu rakam, benzer araştırma raporlarında verilen 14 milyar $ ile uyumlu. Yıllık ekonomik büyüme oranı %5,42 olarak hesaplanıyor. Buna göre 2027 sonunda otomobil paylaşımı ekonomik büyüklüğünün 15,92 milyar $ olaca...
  • OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE DİJİTALLEŞME VE SİBER TEHDİTLER

    17 Ağustos 2023 Köşe Yazıları

    Değerli okurlarımız, YEDPA’lı ortaklarımız dergimizin bu sayısında; Otomotiv sektöründeki teknolojik gelişmeler, dijitalleşme ve siber tehditler konuları ele alındı. Dijitalleşmenin beraberinde getirdiği siber tehditler ve korunma yolları ile ilgili konuları üzerinde bilgiler vereceğiz. Dünyanın en büyük ilk 10 endüstrisi arasında yer almakta olan otomotiv endüstrisi, 2023 yılında da hız kesmeden büyümeye devam etmektedir.  COVID-19 salgını, ABD ve Çin arasında yaşanan politik ekonomik gerginlikler ile beraber, Rusya ile Ukrayna arasında pat...
  • YEDPA İÇİN ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞMALAR İLE ŞARTLARI DAHA İYİ HALE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

    31 Mayıs 2023 Köşe Yazıları

    Değerli okurlarımız, YEDPA’lı ortaklarımız dergimizin bu sayısında; YEDPA 2023 döneminde yapılması planlanan çalışmalar ve 2022 yılı içerisinde tamamlanan çalışmaların önemli konularını değerlendireceğiz. YEDPA içerisinde faaliyet yürüten firmaların, günlük çalışma şartlarının daha iyi hale getirilmesine yönelik çalışmalarımız devam etmektedir. 2 No’lu parseldeki imar çalışmaları: YEDPA’nın talep ve sorunlarını içeren bir rapor hazırlanarak İBB ve Ataşehir Belediyesi’ne sunulmuştur. Talebimiz neticesinde görüşülmüş, özelikle yeni imar plan ç...