logo

YEDPA İMAR BARIŞI KANUNU İLE TAPULARINA KAVUŞUYOR

YEDPA İMAR BARIŞI KANUNU İLE TAPULARINA KAVUŞUYOR

YEDPA Olağan Genel Kurulu yoğun katılımla gerçekleşti. 30 yıldan bu yana yılan hikayesine dönen tapu sorunu imar barışı kanunuyla çözülecek. YEDPA konferans salonunda gerçekleşen imar başı kanuna yönelik toplantıda YEDPA’LI ortakların aldığı ortak kararla imar barışı kanunundan yararlanılması yönünde karar alındı.

Toplantıda söz alan YEDPA Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sami Atılgan, Bütün toplantılarda ana gündem maddesi olarak yer alan YEDPA tapu sorunun yönetim olarak öncelikli ve en önemli görevlerimiz olduğunu belirti. İmar barışı kanunuyla ile alınan karar YEDPA açısından son derece önemli ve belirleyicidir dedi.

Atılgan; Özelikle imar barışının gündeme geldiği günden bu yana konuyu tüm muhatapları ile detaylı bir şekilde konuşarak gerek İstanbul’da gerek Ankara’da konuyu görüştük ve YEDPA’ya en iyi katkıyı sağlayacak şekilde YEDPA’lı ortaklarımız ile paylaşıyoruz.

YEDPA bölgedeki çarpık kentleşme sonucu çevre mahallerin planlarının yapılmaması gibi sorunlarla tapu sorunundan gerek büyük şehir belediyesi gerek daha önce Ümraniye Belediyesi, şimdi Ataşehir Belediyesi ile sürekli yaptığımız görüşmeler sonuçsuz kalmıştır. Yaptığımız üst düzey görüşmelerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ataşehir Belediyesi yetkililerini görüştürmemize rağmen maalesef bu süreç ilerleyemedi. Bölgedeki planlamaların yapılmamasının nedenlerinden bir tanesi de yapılacak planın çarpık yapılaşmadan dolayı planın bölgeyi memnun edemeyeceğidir. Hal böyle olunca süreç uzadı, geldiğimiz nokta itibari ile 2 tane alternatifimiz var. Yönetim olarak ikisini de maliyetlendirdik. Birinci seçeneğimiz bir türlü sonuç alamadığımız yol üzerinden devam etmek ve bu yoldan devam etmek 30 yıldan buyana çözülemeyen bir yol sonucu belirsiz ve YEDPA için ciddi maliyetler oluşturmaktadır ve ilerleyemiyoruz.

İkinci seçeneğimiz ise İmar Barışı’ndan faydalanmak. Özelikle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yaptığımız görüşme nezdinde İmar Barışı ile ilgili kendimize yol haritası oluşturduk. YEDPA açından en uygun maliyetlerle nasıl olur onu çalıştık. YEDPA’da ortak kullanma alanları otoparkları yapının yapılış şekliyle belki Türkiye’de tek olan bir yapı özeliğinde. Uzman kişiler ile bunun üzerinde çalıştık. YEDPA’nın faydasına olacak şekilde başvurumuzu yaptık. Yaptığımız maliyet hesaplamasında İmar Barışı’nın YEDPA açısından daha az maliyet ve kesin bir yol olarak olacağı kanaatine varılmıştır. Bu kanunla YEDPA tapu iskan sorununun daha kısa sürede ve az maliyetle çözüleceğine inanıyoruz.

Paylaş