logo

YEDPA’LILAR TAPULARINA KAVUŞTU

YEDPA’LILAR TAPULARINA KAVUŞTU

YEDPA Genel kurul ve Tapu dağıtım töreni gerçekleşti. Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Ataşehir Belediye Başkanı Başkanı Battal İlgezdi, Siyasi parti Millet vekilleri, Ataşehir kaymakamı, YEDPA Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sami Atılgan, Kooperatif, STK dernek başkan ve yöneticileri, YEDPA’lı iş adamları ve üyeleri çok sayıda katılımcı eşlik etti.

 

ÇEYREK ASIR I AŞAN BİR SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞTURMANIN MUTLULUĞUNU YAŞAMAKTAYIZ

Açılış konuşmasında söz alan YEDPA yönetim kurulu başkanı Salih Sami Atılgan, 1994 yılından buyana aktif ticaretin içinde bulunan ticaret merkezimizin 2018 yıllında çıkarılan imar barışı kanunu ile tapularına kavuşması YEDPA için umut ışığı olmuştur. YEDPA’nın yaşamış olduğu sorunları ve imar barışı sonrası tapuların dağıtılmasına rağmen 2 etap projelerinin hayata geçire bilmek için bölgede plan çalışmalarının sonuçlanması ve imar islah çalışmalarının nihai sonuca ulaşmasını beklenmektedir.

Çeyrek aşırı aşan bir süreci ve YEDPA serüvenin, özetle sektörel dayanışma, kümelenme bilinciyle kent lojistiğine katkı sağlayan ticari yaşamı kolaylaştıran ve sosyal faydalar sunan YEDPA Türkiye’nin en büyük monoblok binası olarak tasarlanmıştır. Tamamen öz sermayesi ile ana bina inşaatı tamamlanıp faaliyete başladı. Bünyesinde ses duman üretmeyen çevreyi kirletmeyen tüm işletmelere de kapısını açmış durumdadır. YEDPA yasal bir bina olmasına rağmen bölgenin plansız yapılaşmasının imar iskanla sorunlarının en büyük mağduru olmuştur.

Bölgede 2000 li yıların başlarında yapılan imar islah çalışmalarında YEDPA’lılar işyerlerinin 2/3 nü ipotek alacaklıları ile paylaşmak zorunda kalmış, ruhsat ve tapularını alamamışlardır. Nihayetinde bazen hukuksal mücadeleler çoğu zaman çoğu zamanda bedeler ödeyerek ana binada hisse paylarını tamamlamış, YEDPA arsasında hisse payının çoğunluğunu elde etmiştir. YEDPA’nın asıl mücadelesi burada olmuştur. Devamında imar barışının sağlanmış olduğu imkanlardan faydalanarak bugün ferdi mülkiyet tapularımızı almış olduk. Geleceğimizi yeniden yeniden şekillendirmeliyiz bundan sonraki süreçlerde YEDPA’ya yeni bir vizyonla gelecek hazırlamalıyız. Bu bağlamda büyük bir ekonomik dinamizme potansiyelle sahip ülkemizin içinde bulunduğu sıkışıklıktan hızla kurtulup tekrardan yüksek perforsmanlı günlere döneceğine inancımız tamdır. O günlere hazır olmalıyız YEDPA arsasının 2. Etap inşaa projemizi hayata geçirmek istiyoruz. Ataşehir ve Büyükşehir belediyesinin bölgenin tamamında plan çalışmaları ve imar ıslah çalışmalarını bir an önce tamamlamasını bekliyoruz. Bu çalışmalarda komşu mahallelerinin sakinleri ve YEDPA’nın geçmiş dönem yaşamış olduğu mağduriyetlerin göz önünde alınmasını umuyoruz.

Sistemdeki eksik ve yanlışlıkları ranta döndürmeyi ve çarpıklıklardan üretip buradan zenginleşmeyi iş haline getirmiş guruplara pirim vermemelerini bekliyoruz. Oto yedek parça dağıtıcılarının daha büyük lojistik depo ihtiyaçlarının karşılanması konusunda bakanlıktan destek talebimiz var. Zira otomotiv sektörü Türkiye’nin lokomotif sektörü ihracatta lider, yan sanayi sektörü yani yedek parça ihracatı ile milyar doların üzerinde bir yapılanma gücüyle ülkemize önemli katkılar sağlayacaktır.

YEDPA’nın tapu sorunu çözümünde emeği geçen başta çevre şehircilik bakanlığımızın yetkilileri, İstanbul Ak parti milletvekili Serkan Bayram’a Ataşehir belediyesi ve tüm katkı sağlayanlara YEDPA’lılar adına teşekkür ediyorum, dedi.

“YEDPA BİNLERCE ÇALIŞANI VE İŞ FIRSATIYLA DA HAKİKATEN ÇOK ÖNEMLİ İSTİHDAM MERKEZİ”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, YEDPA Ticaret Merkezi genel kurul toplantısı ve tapu dağıtım törenine katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, YEDPA Ticaret Merkezi genel kurul toplantısı ve tapu dağıtım törenine katıldı. Bakan Murat Kurum burada yaptığı konuşmasında, “Biz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte Türkiye’yi 2023’te dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokacak dev projeleri hazırlamaya gayret gösteriyoruz” dedi.

Bakan Murat Kurum burada yaptığı konuşmasında, “YEDPA’mız 310 bin metrekarelik kapalı alana sahip. İçinde 2 bin 250 iş yeriyle, 2 bin ortağıyla ve 14 bin çalışanıyla Türkiye’nin en büyük toplu işyeri. Binlerce çalışanı ve iş fırsatıyla da hakikaten çok önemli istihdam sağlayıcı bir konumu var. YEDPA gibi büyük ölçekli işletmelerimizi büyük gelişmiş ülkelerde olduğu için kamu tarafından ciddi destek görmekte ve teşvik edilmektedir. Biz de ülke olarak hükümet olarak bu kuruluşlara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak üzerimize ne düşüyorsa bugüne kadar yaptık, İnşallah bundan sonra da yapıp sizlerin yanında ve arkasında olmaya devam edeceğiz. Bu yıl istihdamla ilgili çok ciddi bir yükseliş bekliyoruz. Bunun işaretlerini de bugünden almaya başladık. Tabii hem kamu hem de özel sektör bu seferberliğe omuz verdiler ve seferberlik kapsamında istihdamı arttırmaya yönelik çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde seferberliği başlattık ve hedefimiz iki buçuk milyon ilave istihdam hedefine ulaşmaktır” dedi.

Ayrıca tapu ve imar sorunları hakkında konuşan Bakan Murat Kurum, “Bilhassa seçin sürecinde yaptığımız gezilerde de şunu gördük, hem Yeni Çamlıca, Barbaros, Ataşehir Belediye Başkanımızın da az önce söylediği gibi Mevlana mahallemiz ve çevre mahallelerde de benzer imar problemleri var. Vatandaşımızın derdini dinlediğinizde çözemeyeceğin hiçbir sorun yok. İşte bugün YEDPA’nın sorunları çözülmüş oldu. Biz istiyoruz ki İstanbul’da tapuyla imarla mülkiyetle ilgili hiçbir vatandaşımızın da sorunu kalmasın. Hem Yeni Çamlıca’da hem İmar İskan Bloklarında hem Mevlana Mahallesi’nde Bakanlık olarak gereken tüm çalışmaları yapıp vatandaşımızın mülkiyet problemini tapu problemini inşallah en kısa sürede halledeceğiz. İmar barışı başvurularımızı aldık YEDPA olarak, sizlerin yıllardır beklediği tapu süreci hamdolsun mutlu bir sona ulaştı” diye konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte yürüttükleri projelerden bahseden akan Kurum, “Salondaki herkes her firma, iş adamı, ülkemizin ekonomisine, istihdamına katkı sunuyor. Biz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte Türkiye’yi 2023’te dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokacak dev projeleri hazırlamaya gayret gösteriyoruz ki Hazine ve Maliye Bakanlığımızla birlikte bu bölgede yer alan ve dünyanın gözlerinin Türkiye’de olmasını sağlayacak İstanbul Uluslararası Finans Merkezinde banka ve kurumlarımızın bir arada yer aldığı hem yakın Avrupa’nın hem Orta Doğu’nun finansının bu bölgeden yönetildiği çok önemli projede de ilerliyoruz ve en kısa zamanda bölgemize İstanbul’umuza kazandıracağız” dedi.

BATTAL İLGEZDİ; BÖLGENİN KOMPLE SORUNU ÇÖZÜLMESİ GEREKİYOR

Programda konuşma yapan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Sayın Bakanıma burada iletmek istiyorum. Yeni Çamlıca mahallesi yıllardır imar sorunu vardır yani bugünün sorunu değildir. Sizden ricamız bir an önce bu soruna el atılması ve bölgenin komple sorunu çözülmesi gerekiyor. Daha önce de yapılan çalışmalarla belli bir noktaya geldi, sizler de bu konuda yardımcı olursanız bölge ile ilgili çok mutlu oluruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılara tapuları takdim edildi.

 

 

 

Paylaş