logo

OTOMOTİV SEKTÖRÜ DİJİTAL DÖNÜŞÜMLE GELECEĞE HAZIRLANIYOR

OTOMOTİV SEKTÖRÜ DİJİTAL DÖNÜŞÜMLE GELECEĞE HAZIRLANIYOR

Küresel çapta elektrikli araçların pazardaki payının artmasıyla yeniden şekillenen otomotiv sektöründe rekabet, dijital dönüşümle farklı bir alana taşınıyor.

Makine öğrenimi, nesnelerin interneti, veri analitiğinin yön verdiği dönüşümde, süreçleri hızlandıran, hata oranlarını düşüren ve verimliliği artıran SAP uygulamaları öne çıkıyor. Türkiye’nin ilk SAP Gold Partner’ı Nagarro + MBIS, otomotiv sektöründeki dijitalleşme süreçlerine yenilikçi çözümleriyle öncülük ediyor. 

Otomotiv sektörü sanayi devriminden sonraki en büyük ivmesini dijitalleşme ile yaşıyor. Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) Küresel Elektrikli Araç Görünümü Raporu’na göre 2023’te dünyada satılan tüm araçların %18’ini, yani yaklaşık her 5 araçtan birini, elektrikli araçlar oluşturuyor. Amerika, Avrupa ve Asya’daki artışa paralel olarak Türkiye’de ise 2023 yılında satılan elektrikli araçların sayısı bir önceki yıla göre yüzde 844 artarak toplam pazardaki payı yüzde 7,5’u geçti.

Elektrikli araç piyasasının öncülük ettiği bu dijitalleşme, otomotiv sektöründe rekabet koşullarını farklı bir boyuta taşıyor. Otomotiv sektöründeki pek çok firma da dijital teknolojileri sistemlerine entegre ederek küresel dinamiklere uyum sağlamaya çalışıyor. Türkiye’nin ilk SAP Gold Partneri Nagarro + MBIS de bu süreçte otomotiv şirketlerine süreçleri hızlandıran SAP çözümleriyle yol haritası çiziyor. SAP’nin S/4HANA Cloud çözümü en güncel ve kanıtlanmış iş süreçleri sayesinde şirketlere hızlı adaptasyon ve süreç standardizasyonu sağlıyor.  Bunun yanı sıra ihtiyaca göre aktifleştirilebilen hazır iş süreçleri, esnek ve hızlı çözümler sunarak yeni ihtiyaçlar çerçevesinde bir yapılanma oluşturuyor.

Bulut çözümler ile hızlı entegrasyon

Nagarro + MBIS’in en güçlü olduğu alanlardan biri olan otomotiv sektörü, dijital dönüşüm sayesinde daha akıllı, daha esnek ve daha verimli hale geliyor. Robotik ve otomasyon, insan hatasını azaltırken, üretim hızını artırıyor. Bu süreçte SAP çözümleri, potansiyel sorunların ortaya çıkmadan önce tespit edilmesine olanak tanıyarak zamandan ve kaynaklardan tasarruf sağlıyor. S/4HANA Cloud’un sahip olduğu modüler bulut mimarisi, diğer “SAP Bulut Çözümleri” ile hızlı entegrasyon sağlıyor.

Yapay zekâ, makine öğrenimi ve nesnelerin interneti gibi teknolojiler ise bu süreçte müşterilere en güncel deneyimleri sunuyor. Veriye dayalı planlama ile maliyetleri düşürüp hem insan kaynağını hem de maliyetleri daha verimli yönetebiliyor. Tüm bunlara ek olarak gerçek zamanlı en güncel veri akışını sağlayarak süreçleri anında ve uzaktan yönetmeye de imkan tanıyor. Veri analitiği, üretilen büyük miktarda veriyi eyleme geçirilebilir iç görülere dönüştürerek operasyonların gelişmesine katkı sağlıyor. Ayrıca otomotiv kullanıcılarının sürüş alışkanlıklarından elde edilen bilgileri şirketlere sunarak süreçlerin ve tasarımın iyileştirilmesine de etki ediyor.

Verimlilik ve maliyet kontrolü sağlıyor

Bunun yanı sıra SAP’nin ERP yazılımı, otomotiv şirketlerinin finans, satın alma, üretim planlama ve envanter yönetimi dahil olmak üzere iş operasyonlarını kolaylaştırmasına yardımcı olurken gerçek zamanlı veri görünürlüğü, verimli kaynak tahsisi ve maliyet kontrolü sağlanmasına yardımcı oluyor.

 Nagarro + MBIS Genel Müdürü Cenk Salihoğlu, “Nagarro + MBIS olarak en büyük deneyime sahip olduğumuz alanlardan biri olan otomotiv sektöründe dijital dönüşüme SAP hizmetleri ve müşterilerimize özel geliştirdiğimiz çözümlerle öncülük ediyoruz. Rekabet ortamını değiştiren dijital dönüşümde SAP’nin S/4HANA Cloud çözümü, bulut teknolojisi, yapay zekâ temelli yazılımlarımızla müşteri ihtiyaçlarına özel geliştirdiğimiz çözümlerle rekabet ortamını şekillendiriyoruz.” şeklinde konuştu.

Paylaş
Etiketler: »