logo

AYF markası ile sektördeki pazar payını artıracak

AYF markası ile sektördeki pazar payını artıracak

 

AYFORD Otomotiv  1963 yılında Trabzon’da  Cemil Aykan  tarafından perakende yedek parça üzerine kurulmuş bir firma. Firmanın Trabzon’da iki perakende mağazası bulunuyor ve İstanbul YEDPA’da da toptan olarak Türkiye geneli hizmet veriyor.

Ayford Genel Müdürü Faruk Aykan, YEDPA Serüvenimiz 1997 yılı Aralık ayında  toptan satış  üzerine  kuruldu. Ürün olarak genelde Ford Transit ,Ford Connect, Dizel 2. 4,Fiesta,Fusion,Focus,Cmax” binek ve ticari araçlarının mekanik yan sanayi ve orijinal parçalarının toptan satışını yapmaktayız, marka olarak SKF,DAYCO ,BEŞER,TİSAN, GOETZE, FEDERAL POWER , ROYAL CONTA,BERU,SKT,BOSCH,EURO BUMP,VALEO,SACHS,CİFAM,ÖZ-İŞ gibi genelde sektöre hakim firmaların ürünlerini alım satım işlemlerini yapmaktayız, diye anlatı.

Müşteri memnuniyeti ve kalite başlıca önceliğimiz, AYFORD olarak iki Yıl’dan buyana  araç kilit aksamına önem vererek diğer yandan AYF ön takım aksamı olarak rot, rotil, rotbaşı, z rot üretimi yapmaktayız. Batı ve Doğu Karadeniz, İç, Orta, Doğu ve Güneydoğu Anadolu olmak üzere Türkiye’nin   4’te 3’ne hitap etmekteyiz.

Otomotiv sektöründe 2012 yılı 2011 yılına göre düşük seviyede gitmekte olup hükümetin çıkarmış olduğu yeni yasa, hapis cezasının kalkmasına senet, çek ödenmeme oranındaki artış  tüm sektörleri olduğu gibi bizleri de rahatsız etmektedir.

Sektöre yönelik yeni  teşvikleri olumlu buluyoruz. KOSGEB’in yapısının genişletilmesiyle otomotiv sektörüne olan katkılarını değerli buluyoruz. Özelikle reklam ve tanıtım çalışmalarında %50 gibi destek vermesi firmaların ürünlerini yurtdışı ve yurt içinde tanıtım destekleri sektör açısından, ürün kalitesi açısından olumlu görüyoruz.

Yeni yeni Türk Ticaret kanundaki değişiklikler olumsuz yönleri konuşulsa da, özelikle kayıt dışı çalışma, merdiven altı imalatın denetim altına alınması ürün kalitesi rekabet açısından olumlu olacağını düşünüyoruz.

2013 yılının bütün meslektaşlarımız açısından bol kazançlı ve bereketli geçmesi dileğiyle…

Paylaş