logo

Lider Trafik ‘ten K Belgesi Almak İsteyenlere Özel Çözümler

Lider Trafik ‘ten K Belgesi Almak İsteyenlere Özel Çözümler

 

21 yıllık meslek deneyimi ve sektörel deneyimi ile kurumsal firmalarının trafik müşavirliği çözümlerinde ilk tercihi olan Lider Trafik Müşavirliği “K Belgesi” almak isteyenlere özel çözümler sunmakta olan Lider Trafik Müşavirliği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Halis GÖRKEN ile kısa bir sohbet gerçekleştirdik ve K Belgesi’ ni sorduk.

Tüm hizmetlerini bir kahve sohbeti sırasında, tam donanımlı ve hızlı işlem gerçekleştirmeye müsait ofis merkezinde gerçekleştiren Lider Trafik sizleri de bir kahve içmeye ve ihtiyaçlarınıza yönelik çözümleri dinlemeye bekliyor. Doğru zamanda doğru hizmet politikası ile hizmet sunan Halis GÖRKEN yönetiminde ki ‘Lider Trafik Müşavirliği’ K Belgesi sınıfları başta olmak üzere, SRC belgesi, ODY ve UDY belgesi, plaka işlemleri, hasar değer kaybı tazmini işlemleri, hurda araç alım ve satım işlemleri, araç ruhsat işlemleri ve onlarca farklı çözüm odaklı hizmet ile size hizmet sunmaya hazır.

– K belgesi nedir?

K Belgesi; Ulaştırma Bakanlığı’ nca düzenlenen 10 Temmuz 2003 tarih ve 4925 sayılı “Karayolu Taşıma Kanunu” yürürlüğe girmiş olup, 25 Şubat 2004 tarih ve 25384 sayılı Resmi Gazete’ de yayınlanan Karayolu Taşıma Yönetmeliği Değişiklikleri ve ilgili Uygulama Talimatı gereği karayolu taşıma faaliyetleri AB müktesebatına uygun olarak düzenlenmiştir.

Bununla birlikte 4925 Sayılı Karayolu Taşıma Kanunu, taşıma düzenini ve güvenliği sağlamak, taşımacılık ile iştigal eden tüm kurum ve kuruluşların haklarını, sorumluluklarını belirlemek karayolları taşımacılığını diğer taşıma sistemleri ile birbirlerini tamamlayıcı olarak hizmet vermesini, denetimini ve mevcut imkanları daha yararlı şekilde kullanmasını sağlamak amacı ile getirilen düzenlemeler çerçevesinde gerekli olan belgedir.

– K belgesi sınıfları nelerdir ve kim hangi sınıf belge almalıdır?

K belgesini ruhsatlarında araç cinsi; kamyonet, kamyon, çekici, römork, yarı römork olan araç sahipleri almak zorundadır. K belgesi lisansları 3 farklı sınıfta toplanmıştır.

K1 Yetki Belgesi ; Ticari amaçla eşya taşımacılığı yapacaklara verilir. Şirketler için 75 ton taşıma kapasitesi şahıslar için 25 ton kapasite şartı uygulanmaktadır. K1* (il içi ) Ticari amaçla il içinde kamyonetlerle yapılan taşımalar için gereklidir.

K2 Yetki Belgesi ; Sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili eşya taşımacılığı yapacak ve ticari taşımacılık yapmayacaklara verilir. K2* (3,5 ton altı araçlar) :Sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili kamyonetlerle eşya taşımacılığı yapacak ve ticari taşımacılık yapmayacaklara verilir.

K3 Yetki Belgesi ; Ticari amaçla ev ve büro eşyası taşımacılığı yapacaklara verilir.

– K belgesi maliyetleri ne kadar?

Bu alınacak k belge sınıfına, belgeyi alacak firma ya da şahısa ya da araca göre değişiklik göstermekte. En uygun fiyat ve ödeme seçenekleri için okuyucularınız bizimle iletişim kurarlarsa eğer, kendilerine en iyi çözümü sunacağımıza emin olabilirsiniz.

 -K belegesinde cezai işlemler hakkında bilgi verebilir misiniz?

K belgesi alma zorunluluğu olup, belgeyi hiç almamış şahıs ve şirketlere, K belgesi mevcut olup her bir araçta taşınması gereken ve taşıt kartını araçta bulundurulmayanlara, K belgesi mevcut olup, araçlarını K belgesine ekletmeyenlere cezai işlem uygulanır.

– Lider Trafik olarak K Belge ihtiyacı olanlara ne gibi hizmetler sunuyorsunuz?

Belge çıkarma işlemleri, devir işlemleri, kayıp evrak işlemleri, kısacası K belgesi adına tüm işlemler kurumumuzca yapılmaktadır.

Sizler de Lider Trafik Müşavirliği’ne ulaşmak, hizmetler ve kampanyalar hakkında bilgi almak ya da K belgesi almak için firmanın www.lidertrafik.com.tr web adresini ziyaret edebilir ya da firmanın 0216 415 52 42 nolu müşteri hizmetleri hattını arayabilirsiniz.

Paylaş