logo

YEDPA’lıları Tapularına Kavuşturmanın Mutluluğunu Yaşamaktayız

YEDPA’lıları Tapularına Kavuşturmanın Mutluluğunu Yaşamaktayız

Yarım asra yaklaşan haklı mücadele, mutluluk ile sonuçlandı. Uzun yıllardır tapularını almak için büyük emek ve özveri sergileyen, YEDPA’lıların tapularına kavuşturmanın mutluluğunu yaşamaktayız.

YEDPA Ticaret Merkezi Türkiye’nin en büyük Otomotiv Ticaret Merkezidir. YEDPA bölgesinde çok önemli bir güce sahiptir. Sosyal, siyasi ve ticari anlamda önemli potansiyeli olan YEDPA Sektörel kümelenmenin en güzel örneklerinden ve ülkemizin en önemli ticaret merkezlerindendir. 1994 yılından buyana aktif ticaretin içinde bulunan ticaret merkezimiz 2018 yıllında çıkarılan imar barışı kanunu ile tapularına kavuşması YEDPA için umut ışığı olmuştur. YEDPA Sektörel dayanışma, kümelenme bilinciyle kent lojistiğine katkı sağlayan ticari yaşamı kolaylaştıran ve sosyal faydalar sunan YEDPA Türkiye’nin en büyük monoblok binası olarak tasarlanmıştır. Tamamen öz sermayesi ile ana bina inşaatı tamamlanıp faaliyete başladı. Bünyesinde ses duman üretmeyen çevreyi kirletmeyen tüm işletmelere de kapısını açmış durumdadır.

YEDPA yasal bir bina olmasına rağmen bölgenin plansız yapılaşmasının imar iskanla sorunlarının en büyük mağduru olmuştur. YEDPA’nın yaşamış olduğu tapu sorunu imar barışı ile son bulmasına rağmen 2. etap projelerinin hayata geçire bilmek için bölgede plan çalışmalarının sonuçlanması ve imar ıslah çalışmalarının nihai sonuca ulaşmasını beklenmektedir. Bölgede 2000’li yıların başlarında yapılan imar ıslah çalışmalarında YEDPA’lılar işyerlerinin 2/3 nü ipotek alacaklıları ile paylaşmak zorunda kalmış, ruhsat ve tapularını alamamışlardır. Nihayetinde bazen hukuksal mücadeleler çoğu zaman çoğu zamanda bedeler ödeyerek ana binada hisse paylarını tamamlamış, YEDPA arsasında hisse payının çoğunluğunu elde etmiştir. YEDPA’nın asıl mücadelesi burada olmuştur. Devamında imar barışının sağlanmış olduğu imkanlardan faydalanarak bugün ferdi mülkiyet tapularımızı almış olduk. Geleceğimizi yeniden şekillendirmeliyiz bundan sonraki süreçlerde YEDPA’ya yeni bir vizyonla gelecek hazırlamalıyız. Bu bağlamda büyük bir ekonomik dinamizme potansiyelle sahip ülkemizin içinde bulunduğu sıkışıklıktan hızla kurtulup tekrardan yüksek performanslı günlere döneceğine inancımız tamdır. O günlere hazır olmalıyız YEDPA arsasının 2. Etap inşa projemizi hayata geçirmek istiyoruz. Ataşehir ve büyükşehir belediyesinin bölgenin tamamında plan çalışmaları ve imar ıslah çalışmalarını bir an önce tamamlamasını bekliyoruz. Bu çalışmalarda komşu mahallelerinin sakinleri ve YEDPA’nın geçmiş dönem yaşamış olduğu mağduriyetlerin göz önünde alınmasını umuyoruz. Sistemdeki eksik ve yanlışlıkları ranta döndürmeyi ve çarpıklıklardan üretip buradan zenginleşmeyi iş haline getirmiş guruplara pirim vermemelerini bekliyoruz.

YEDPA’lı ortaklar olarak üzerinde durmak istediğimiz bir diğer konu, oto yedek parça dağıtıcılarının daha büyük lojistik depo ihtiyaçları. Bu konuda ihtiyaçlarımızın karşılanması konusunda bakanlığımızda destek talebimiz var. Zira otomotiv sektörü Türkiye’nin lokomotif sektörü ihracatta lider, yan sanayi sektörü yani yedek parça ihracatı ile milyar doların üzerinde bir yapılanma gücü ile ülkemize önemli katkılar sağlayacaktır.

YEDPA’nın tapu sorunu çözümünde emeği geçen başta çevre şehircilik bakanlığımızın yetkilileri, İstanbul Ak parti milletvekili Serkan Bayram’a, Ataşehir Belediyesi ve tüm katkı sağlayanlara YEDPA’lılar adına teşekkür ediyorum. Tapu sürecinin tamamlanması YEDPA’lı ortaklarımızı rahatlatmıştır, hem de yönetim olarak asıl işimiz olan YEDPA’daki iş hacmini hızlandırmak çalışmalarımızı olumlu yönde etkileyecektir. Oluşan güvenle ticaret merkezimizin hak ettiği yerde olma gayretti içerinde olacağız. YEDPA olarak dayanışma içinde kararlılıkla tüm sorunların üstesinden geleceğimize inanıyorum.

Saygılarımla

YEDPA Yönetim Kurulu Başkanı

Salih Sami Atılgan

Paylaş