logo

AYFORD otomotiv yeni ismiyle yeni yerinde hizmet vermeye başladı

AYFORD otomotiv yeni ismiyle yeni yerinde hizmet vermeye başladı

 

AYFORD OTOMOTİV yeni yerinde, yeni ismiyle AYF OTOMOTİV olarak otomotiv olarak hizmet vermeye başladı.

AYF otomotiv hakkında bilgi veren Genel Müdür Faruk Aykan, 1997 yılında kurulan şirketimiz 20 yıllık perakende tecrübesiyle otomotiv yedek parça sektöründe YEDPA Ticaret Merkezi’nde faaliyetine  devam etmektedir. 1997 yılından bu yana otomotiv sektöründe gelişen teknoloji ile beraber firmamız B2B sistemine geçmiş olup, daha kurumsal bir yapıda müşterilerine hizmet sunmaktadır. Yeni yerimizde bütün ürünlerimizi aynı çatı altında birleştirerek müşteri memnuniyetine özen göstermekteyiz.

Satış politikamız AYF otomotiv olarak, FORD MOTORCRAFT ORJİNAL ürünleri ithal etmekteyiz, eş değer  ürünlerde ise imalatçı firmalardan temin edip müşterilerimize sunmaktayız. Başlıca markalarımız; ARMAS, BERU, CABU, ÇERKEZ, DAYCO, DE GA, DOLZ, ECEM, FAE, FTE, GLOBAL, GMB, GÜLLAS, MENSAN, ÖZ-İŞ, ROYAL, SİLBAK, TEKLAS, TURKAS, ÜÇ YILDIZ gibi sektöre hakim firmalarından oluşmaktadır. Bunların yanında kendi markamız olan AYF ile fason üretim yapmaktayız.

Otomotiv sanayi ve yedek parça sektörü son yıllarda büyük ivme kazanmış olup ülkemizin ihracatına önemli kazanımlar sağlamıştır.

Her sektörün olduğu gibi bizim sektörümüzde de önemli sorunların olduğu aşikar. Otomotiv sektörüne üretim yapan imalatçı firmalar, Çin menşeli ürünler karşısında rekabette zorlanmaktadır. İş gücü maliyetlerinin yüksek oluşu ve enerji maliyetlerinin üretim sürecine katkısının fazla olması rekabette bir takım sıkıntılara sebep olmaktadır.

Sektörümüzde dışa bağımlı enerjinin yeni enerji yatırımlarıyla azaltılması otomotiv ve imalat sektörümüze olumlu yansıyacaktır. Piyasalarımızda döviz kurlarının iniş çıkışlı bir ivme göstermesi üretim maliyetlerini belirlemede ve istikrarlı fiyat politikası oluşturulmasına izin vermemekte olup bu da satışlarımızı olumsuz etkilemektedir.

Yerli araç üretiminde belli bir noktaya gelinmiş olup gelecek birkaç yıl içerisinde kendi aracımızı üretip ihraç ederek cari açığımızı azaltabiliriz. İkinci el araçların sigorta maliyetleri de yüksek olup bu konuda gerekli düzeltmelerin yapılması otomotiv ve yedek parça sektörüne kazanım sağlayacaktır.  İlgili bakanlık bu konuda çalışmaları belli bir noktaya kadar getirmiş olup bu konuda daha hızlı hareket edilmesi sektörümüz ve ülkemiz açısından önemlidir.

YEDPA Ticaret Merkezi’mizde yaptığımız İkinci El Hafif Ticaret Fuarına sektörümüzün ilgilileri gerekli duyarlılığı göstermiş olup ticaret merkezimiz içerisinde fuar alanını kalıcı hale getirip sektörümüze faydalı olmayı arzu ediyoruz. YEDPA Ticaret Merkezi’mizde faaliyet gösteren meslektaşlarımıza ve sektörümüze hizmet eden sanayicilerimize işlerinde başarılar diler saygılar sunarım.

Paylaş