logo

BİLİR BASIM A.Ş. AMBALAJDA FARK YARATIYOR

BİLİR BASIM A.Ş. AMBALAJDA FARK YARATIYOR

Pandemi döneminde ajandasına karton ambalaj üretimini alan Bilir Basım, yatırımlarını devreye aldı. Şirket bünyesine, Ryobi 5+Lak baskı ofset baskı makinesini, Ryobi 2 Renk baskı makinesini, Komori 2 renk baskı makinesini, Billhöfer sıcak selefon makinesini, kutu kesim makinesini ekledi.

Faaliyetlerine Bilir Matbaacılık olarak 1997 yılında Üsküdar’da 25 metrekarelik bir dükkanda başlayan firma, sonrasında Bilir Basım A.Ş. olarak yoluna devam etme kararı alıyor. Bilir Basım A.Ş. Genel Müdürü Niyazi Bilir, mevcutta 2.500 metrekarelik kapalı alanda üretime devam ettiklerine dikkat çekerek, “Sektörden gelen taleplere göre üretim süreçlerimizi çeşitlendirmemiz büyüme yolculuğumuzun temel unsurları arasında yer alıyor” diye konuştu. 2020 yılı başından itibaren, pandemi dönemi ile birlikte, ticaretin ve tüketimin ciddi oranda yön değiştirdiği, satın alma eğilimlerinin farklılaşma gösterdiğini belirten Bilir, “Bizde bu süreçte yavaş yavaş karton ambalaj üretimi için hazırlıklarımızı tamamladık ve gerekli yatırımları yaptık. Üretim departmanımıza Ryobi 5+Lak baskı ofset baskı makinesini, Ryobi 2 Renk baskı makinesini, Komori 2 renk baskı makinesini, Billhöfer sıcak selefon makinesini, kutu kesim makinesini ekledik. Bu yatırımlar bize ihracat kapısını araladı ve özellikle bu dönemde ülkemize döviz kazandırıyor olmak bize ayrı bir mutluluk veriyor” dedi.

“Mesleki eğitimlerin daha iyi seviyeye çıkarılması gerekiyor”

Sanayileşme ve sektörel eğitim ile ilgili de düşüncelerini de paylaşan Niyazi Bilir şunları söyledi: “Türkiye’de sanayileşmeyi daha ileri seviyelere çıkarmak için ihtiyaç duyulan en önemli kriter nitelikli insan kaynağıdır. Ne yazık ki ülkemizde nitelikli insan kaynağına bir türlü ulaşamıyoruz, bu da ülkemizin katma değeri yüksek ürünler üretip ihraç etme hayaline bir türlü istenilen düzeyde ulaşamamasına sebep oluyor. Bana göre bu işin kilit noktası mesleki eğitim. Meslek liseleri ve mesleki yüksekokulları tarafından iyi yetiştirilmiş bir kişi, geleceğin imalatçısı, ihracatçısı ve üreticisi olur.

“Meslek liseleri ve mesleki yüksekokulları kesinlikle kamu ve özel sektörün ortaklaşa yönettiği okullar olmalı.”

Ayrıca; İstanbul Sanayi Odası 27. Meslek komitesi üyesi olduğunu belirten Niyazi Bilir, Meslek komitesi olarak ta Okul sanayi iş birliği kapsamında okul ile matbaa ve ambalaj firmalarını bir araya getirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

 

Paylaş