logo

YEDPA, İTO SEÇİMLERİNE İDDİALI GİRİYOR

YEDPA, İTO SEÇİMLERİNE İDDİALI GİRİYOR

YEDPA Ticaret Merkezi, İstanbul Ticaret Odası (İTO) seçimlerine iddialı giriyor. YEDPA, İstanbul Ticaret Odası Platformu (İTOP)çalışmalarına ilgili komitelerden katılmakta ve destek vermekte. 2250 işyeri ve 10 binin üzerinde istihdam olanağıyla sektörel kümelenmenin en iyi örneklerinden olan YEDPA, İTO 20. dönem seçimlerine Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden otomotiv sektöründe, satış sonrası faaliyetler, oto yedek parça ve servis sektörün önünü açmak ve yeni fikirler üretmek için iddialı.

 

YEDPA Yönetim Kurulu Başkanı ve 19. Dönem İTO Meclis üyesi Salih Sami Atılgan, “YEDPA olarak otomotiv sektöründe satış sonrası faaliyetler olarak adlandıracağımız, yedek parça ve servis sektörünün en önemli paydaşlarıdır. Türkiye’de yedek parçacıların merkezi ve öncüsü olan YEDPA, bu guruplarda belirleyici güce sahip.Kendi bünyesindeki işyerlerinin önemli bir kısmı, oto yedek parçacılarından oluşmaktadır. Çoğu sektörle ilgili odalara kayıtlı ve sektör için belirleyici güce sahip. YEDPA olarak bu dönem sektörün önünü açmak ve yeni fikirler üretmek adına İTO seçimlerinde İTO platformuyla birlikte çalışıyoruz ve iddialıyız.

YEDPA olarak İTO bünyesinde komite çalışmaları ile ilgili şu konulara önem veriyoruz, otomotiv sektöründe farklı paydaşlar yer almakta, komiteler içerisinde bu farklı gurupların olması komite çalışmalarını önemli ve etkili hale getirmekte. Sektör içerisinde bağımsız gurupların ve küçük işletmelerin haklarına saygı duyulması ve haksız rekabetin oluşmaması koşuluyla tüm işletmelerin birlikte hareket etmeleri sektörün arzu ettiği bir durum.

19 Dönemde 54 komite Motorlu Araçlar Tamir Bakım Ve İmalatı Komitesi’nde özelikle üzerinde durduğumuz başlıca konulardan sigorta şirketlerinin sektörde hakim durumlarını kullanarak sektörde ortaya çıkarmış oldukları istikrarsızlıklar ve haksız rekabetin ortadan kaldırılması. Bu bağlamda özelikle bağımsız hareket etmesi gereken sigorta eksperlerinin sigorta şirketlerinin etkisinden kurtarılması ve ücretlerini oluşturulacak havuzdan almaları yönünde gayretlerimiz oldu. Bağımsız çalışan guruplara destek olmaya çalıştık.

Yaptığımız çalışmalardan biri de araçlarda trafikte motor numaralarının zorunlu belge olmaktan çıkarılmasına yönelik çalışmalarımız oldu ve çalışma belirli bir noktaya geldi.

Sanayi sitelerimizin mevcut durumları ortaya çıkan yeni gelişmeler ve teknolojik değişikliklere uygun bir şekilde rehabilite edilerek daha etkin ve verimli bir şekilde çalışmalarının sağlanması.

YEDPA ve diğer sanayi sitelerimizin bir kısmasında devam eden iskân imar ve planla ilgili konuların çözümlenmesi;Sektörel kümelenmenin en güzel örnekleri olarak karşımıza çıkan ticaret ve sanayi merkezlerimizin kamu ve yerel yönetimlerle olan bu tarz problemlerinin kalıcı ve kesin çözümlere bağlanması.

Koruma alanları olarak kabul edebileceğimiz sanayi sitelerinizde iyileştirme çalışmalarını site yönetimleriyle koordineli bir şekilde tamamlanması haksız rekabetin engellenmesi adına ruhsatsız sokakta aralarında açılan oto tamir ve bakım atölyelerinin belli standartlara uygun hale getirilmesi lazım.

YEDPA Ticaret Merkezi ile İTO işbirliği sektörümüz ve YEDPA Ticaret Merkezi adına önemlidir. İTO aracının haftanın belirli günlerinde YEDPA Ticaret Merkezi’nde hizmet vermesi esnafımız açısında önemli bir iş birliği oldu. YEDPA’nın İTO komitelerinde söz sahibi olması Türkiye’nin en önemli ticaret kurumlarından olan İTO ve YEDPA işbirliğini ülkemiz ve sektörümüz açısından önemli bir gelişme olarak görüyoruz. İTO komitelerinde 52. Kara Taşıtları Yedek Parçaları ve Ekipmanları ve 54 Komite Motorlu Araçlar Tamir Bakım ve İmalatı Komitelerine YEDPA bünyesinde faaliyet gösteren işletmeler otomotiv sektörü temsilcilerine yar alacaktır. YEDPA Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sami Atılgan, Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Şağbankalem, YEDPA Yönetim Kulu Eski Üyelerinden Yaşar Mazi, İbrahim Ceylan’ın temsil ettiği işletmeler ve komite çalışmalarımıza destek verebilecek diğer işletmeler İTOP bünyesinde seçime katılacaklardır. YEDPA ve sektörümüz adına bütün işletmelerimizin desteğini bekliyoruz” dedi.

 

YEDPA İTO’da önemli bir yerde bulunmak zorundadır

YEDPA Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Şağbankalem, “YEDPA Ticaret Merkezi olarak günlük 10 bin aracın girdiği Türkiye’nin en önemli ticaret ve istihdam merkezi olan büyük bir kompleks dolaysı ile Türkiye’de yedek parçanın merkezi durumundadır ve yedek parçanın kalbi YEDPA’da atmaktadır. YEDPA, İstanbul Ticaret Odasında önemli bir yerde bulunmak zorundayız. Dolaysıyla çalışmalarımız bu iki büyük kurumun işbirliğinin önemini bilerek ve ülkemize sağlayacağı katkıları göz önünde bulundurarak yürütmekteyiz. Bu görev bize tebliğ edilirse layıkıyla yerine getirme gayretinde olacağız. YEDPA’lı dostlarımızdan bu konuda destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.

YEDPA HABER

Paylaş