logo

YEDPA Ticaret Merkezi 2016 yılı mali Genel Kurul toplantısı gerçekleşti

YEDPA Ticaret Merkezi 2016 yılı mali Genel Kurul toplantısı gerçekleşti

YEDPA 2016 yılı olağan genel kurulumuzu YEDPA’ya yaraşır olgunluk ve katılımla YEDPA Ticaret merkezi konferans salonunda gerçekleşti. Toplantıya Kooperatif, STK dernek başkan ve yöneticileri, mahalle muhtarları, YEDPA’lı işadamları ve üyeleri katıldı.

 

2016 Genel Kurulu’na yoğun bir katılım oldu.  Prof. Dr. Mehmet Emre Aysu’nun divan başkanlığına seçilmesinden sonra saygı duruşu İstiklal Marşı okunduktan sonra YEDPA Yönetim Kurulu başkanı Salih Sami Atılgan, yaptıkları çalışmalar ve YEDPA İmar iskan sorununda gelinen son durum hakkında değerlendirmelerde bulundu.

 

YEDPA İmar iskan sorunun da daha elle tutulur bir sonuç ile karşılaşabiliriz 

YEDPA’nın Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sami Atılgan, faaliyet raporunu açıklarken,  sorunlarını halletmiş YEDPA ticaret merkezinin kendilerini üzen ve uğraştıran tek sorununun “iskân ve ruhsat sorunu olduğunu” belirterek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yaptığı ziyaretten sonra Ankara da yaptıkları girişimler sonucunda sorunun da hal yoluna girdiğini açıkladı. Özelikle YEDPA’yı iyi tanıyan Milet Vekili Serkan Bayrama da teşekkür eden Atılgan, “Önümüzdeki hafta yapılacak toplantıda, daha elle tutulur bir sonuçla karşılaşabileceklerini” dile getirdi.

 

Atılgan,Türkiye’nin en büyük monoblok binası ve 10 binin üstünde çalışanı olan YEDPA Ticaret Merkezi oto yedek parça ticaretinin merkezi durumundadır.  Sektörel kümelenmenin. En güzel örneği, Kent lojistiğine katkılar, ticari yaşamı kolaylaştıran ve sosyal faydalar sağlayan YEDPA gibi kuruluşlar dünyada özellikle kamu tarafından da desteklenmektedir. Fakat YEDPA’nın bölgenin çarpık kentleşmesinden kaynaklanan kat mülkiyeti ve iskan sorunu çözüm beklemektedir.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde YEDPA ve bölgedeki problemlerin çözümleneceğine YEDPA’nın da bu süreçte hak ettiği değeri bulacağını umut ediyorum dedi.

YEDPA’nın gelişimiyle ilgili sinevizyon gösterisinde 1990’lı yıllarda Aksaray, Sirkeci, Taksim gibi  semtlerde faaliyet gösteren oto yedek parçacıların bir araya gelerek kurduğu  kooperatifin, 128 bin m2  alanda, 77 bin m2  taban alanı üzerine 310 bin m2’lik monoblok bir yapı olarak oluştuğu dile getirildi.  Bugün oto yedek parçacıların kalbinin attığı yer olan YEDPA’nın, bilişim, ilaç, müşavirlik, sigortacılık, bankalar gibi hizmetlerle birlikte 10 bin kişinin çalıştığı dev bir ekonomik yatırım olduğu  vurgulandı. YEDPA’ya ait olan mülklerin YEDPA’lı ortaklar açısından bugün karlı yatırımlara dönüştüğünü ve değerinin kat kat üstünde değer kaydettiklerini belirti.

 

Kurula sunup olgunluk ve güven içinde oy birliği ile kabul  kabul edilen maddeler için  Yönetim kurulu adına genel kurula teşekkür eden Atılgan, günlük yaşamın daha fonksiyonel ve daha kolay olması için işletme bütçesi kapsamında her türlü faaliyet değerlendirilmektedir. YEDPA sergi alanında yapılan etkinlik ve fuarların YEDPA bünyesinde kurulacak olan Fuar şirket ile fuar statüsü kazandıracağını ve tanıtımına önemli katkı olacağını, yapılan bütün çalışmalarda en ekonomik yöntemlerle en yüksek fayda sağlanmasına çalışılmıştır, dedi.

 

Faaliyet ve denetim raporlarının oy birliğiyle onaylandığı Genel Kurul’da ortaklar da “YEDPA’nın daha iyi olabilmesi için yapılması gerekenler” hususunda görüşlerini açıkladı.

Paylaş