logo

YENİLİKLERİ BÜNYEMİZE KATARAK ULUSLARARASI DENEYİM VE GELİŞMELERE AÇIK OLMAK ZORUNDAYIZ 

YENİLİKLERİ BÜNYEMİZE KATARAK ULUSLARARASI DENEYİM VE GELİŞMELERE AÇIK OLMAK ZORUNDAYIZ 

Türkiye’nin önde gelen oto yedek parça firmalarından Oto İsmail kurucularından ve sektörün önemli isimlerinden İsmail Şağbankalem, sektördeki deneyimleri ve otomotiv sektörünün geleceğini değerlendirdi.

İsmail Şağbankalem Oto İsmail, olarak 1977 yılında şahıs firması olarak iki kardeş olarak Taksim’de kuruldu, 1992 yılına kadar Türkiye’deki firmaların kurumsallaşma aşamasına girmesi ile beraber firmamızı Limited şirkete çevirdik. 1995 yılında YEDPA Ticaret Merkezi’ne taşındık, burada yaptığımız başarılı çalışmalar neticesinde ve iş hacmimizin büyümesinden dolayı 2014 yılında YEDPA dışında yaptığımız iş merkezimize taşındık. Gebze ve Ankara depolarımız açarak Türkiye’nin 81 ilinde hizmet vermekteyiz” şeklinde konuştu.

Şağbankalem, “Sektörümüzden bahsedecek olursak 1977 yılında ilk işe başladığımızda ülkemizin araç parkuru 500 bin, 600 bin civarındaydı seksenli yıllara geldiğimiz araç parkuru iki, üç marka üzerinde Renault, Tofaş ve Ford vardı diye biliriz yedek parça sektörü olarak bu markalara hizmet veriyorduk. Ülkemizin gelişimi ile beraber araç çeşitliliği ve araç adetlerinde ciddi artmalar oldu, buna bağlı olarak yedek parça sektöründe de çeşitlilik atmaya başladı. 1990’lı yıllara geldiğimizde araç parkuru ve modeller daha da artmaya başladı, ithal araçlar ülkemize gelmeye başlayınca otomotiv sektörü gelişti firmamız da bu çeşitli marklara yöneldi ilk önce Renault parçaları ile başlayan serüvenimiz Tofaş, Peugeot, Opel, Volkswagen gibi markalara da hizmet vermeye başladık firmamız dahada büyüdü araç parkı çoğaldıkça bunlara bağlantılı olarak firmamızın verdiği parça çeşitliliği ve iş hacmimizde artmaya başladı. Bugün 330 bin aktif aktif ürün stoğu, 4500 bayi ve 20 bin metre kare kapalı alanda depolama alanıyla 81 ilimizde hizmetlerimize devam etmekteyiz” ifadelerini kullandı.

Avrupa da ne varsa Türkiye’de de var

Bugün sektörümüze bakacak olursak 2019 yılında başlayan pandemi ile bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde ve sektörümüz de süreçten etkilendi diyen Şağbankalem, “Ama otomotiv sektörü diğer sektörlerde olduğu gibi sarsıcı etkiler olmadı diyebiliriz, üretimde yaşanan sıkıntılardan dolayı parça bulma tedarik sıkıntılarını gibi sıkıntılarla karşılaştık hala az da olsa etkisini hissettiğimiz konular oluyor ama firma ve sektör olarak iyi durumdayız diye bilirim. Otomotiv sektörü daha önce bahsettiğim gibi her gün gelişen zinde olan ve ülkemiz açısından da en önemli sektörlerden biri bugün Avrupa da ne varsa Türkiye’de de var ülkemiz gelişiyor ve üretiyoruz. Son iki yıldır yaşanan ekonomik sıkıntılar ve devalüasyon konusunda firmalarımız dikkat etmesi gerekiyor bu sıkıntıları aştığımızda ve Avrupa gibi ülkelerin enerjiye ulaşımda yaşadıkları sıkıntıları da göz önünde bulundurursak ekonomide yaşadığımız devalüasyon riskini atlata bilirsek sektör ülke ve sektör olarak daha iyi konuma gelebiliriz” ifadesinde bulundu.

Değişime ayak uydurarak ülkemiz ve sektörümüz açısından avantaj sağlamış oluruz

Sektörümüzün geleceğinden de bahseden Şağbankalem, “2015,2016 yıllarından itibaren özelikle elektrikli araçlar otomotiv sektörünün ana gündemlerinden biri oldu Avrupa Paris anlaşmasıyla 2030 yılından itibaren tamamı ile elektrikli araçlara geçiş mülakatını imzaladı. 2017 yılından itibaren firmalar başta elektrikli otomobil üretimlerine başladı ama istedikleri seviyeye ulaşamadılar diye biliriz, son üç yıldır elektrikli otomobil çalışmaları daha ağırlık kazanmış durumda 2020 yılında Tesla üretime başladı ve çok hızlı mesafe kaydetmeye başladı Türkiye olarak kendi markamız TOGG’u test aşaması ve üretim tesislerini tamamladık 2023 yılında seri üretime başlayacak elektrikli araç üretimleri dahada çoğalacak tabi yedek parça sektörü aynen devam edecek bu değişimler araçta motor hariç bir çok yedek parça aksamı devam edecek, ön kapak parçaları, amortisörler, akslar benzeri birçok parça araçta olmazsa olmazlardan motor aksamı ve sensörlerde tabi değişim olacak, tabi yedek parça sektörü ve ülkemiz açısından baktığımızda biraz daha zaman var diyebiliriz, tabi geleceğimiz açısından değişime ne kadar erken  ayak uydurursak sektörümüz ve ülkemiz açısından avantaj sağlamış oluruz. Ayrıca dijital çağın getirdiği yenilikleri yakından takip ederek, bu alandaki gelişmeleri ve yenilikleri bünyemize katarak uluslararası deneyim ve gelişmelere açık olmak zorundayız” şeklinde konuştu.

Paylaş
Etiketler: »