logo

TAF2023 2020 OLAĞAN GENEL KURULLU GERÇEKLEŞTİ

TAF2023 2020 OLAĞAN GENEL KURULLU GERÇEKLEŞTİ

TAF2023 Oto Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Genel Kurulu İBB 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşti. YEDPA Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sami Atılgan divan kurulu başkanlığında gerçekleşen TAF2023 Genel Kurulu toplantısında, mevcut yönetim kurulu başkanı Bekir Şahin ve yönetimi, üyelerin tekrar güven oyunu alarak görevlerine ‘devam’ dediler.

TAF2023 oto sanayi sitesi yapı kooperatifi, 5 kooperatiften oluşan HİTAM Ortak Girişimi iş birliği ile Arnavutköy’ün Hadımköy Mahallesi’nde bin 650 dönüm üzerinde başlatılmaya hazırlanan “HİTAM Üretim ve Ticaret Üssü” projesi kapsamında kurulan TAF2023 özelikle şehir içine sıkışmış, eskimiş çarpık yapılaşma sorunları ile mücadele eden dükkanları şehir dışında modern bir yapıya kavuşturma amacıyla kurulmuş. Ortak alanı, parkları, meydanları, millet bahçesi, camileri, okulları, otel ve sağlık merkezi ile yeşil mutabakata uygun, insanı ve doğayı önceleyen projenin insanların vakit geçireceği, 7 gün 24 saat yaşayan bir tesis olması öngörülüyor.

GAYEMİZ EN MODERN YEŞİLLE İÇ İÇE ESNAFIMIZIN RAHATLIKLA TİCARETLERİ İLE UĞRAŞACAKLARI ÖRNEK BİR SANAYİ SİTESİ

Toplantı da söz alan TAF2023 Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Şahin, üyelerin vermiş olduğu güvenoyundan dolayı memnuniyetlerini dile getirerek sanayi üssünün Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu, Kanal İstanbul’a yakın olan konumunun avantajına değindi. Şahin, “Proje bu özelliğiyle yerli ve milli ürünlerin dünyaya pazarlanmasında çok önemli bir lokasyonda yer alıyor” dedi. Şahin, 2021 yılının en büyük yatırımlarından biri olan projenin bu yıl içerisinde alt yapı çalışmalarına başlama gayretinde olduklarını belirti.

Bekir Şahin, “Beş kooperatifin bir araya gelerek İller Bankası’ndan yüzde yirmisini peşin ödeyerek kooperatif olarak satın aldığımız TAF2023 ait 202 dönümlük arsanın 191 dönümüne oto sanayi sitesi inşa edeceğiz. Sanayi sitemizde küçük ve büyük ölçekte iş sahibi olmak isteyen üyelerimize göre genel kurul kararı ile aldığımız kararda herkes kendi bütçesine göre yer sahibi olabilecek. İsteyen iş hacminin büyüklüğüne göre birden fazla dükkan sahibi olabilecek, isteyen de kendi imkanları dahilinde kendi dükkanın sahibi olabilecek. Kalan 11 dönümün arsa ise beş kooperatifin hisseleri oranında sahip olduğu ticari imarlı arsalarımızdır. Bu arsalar proje alanın ortasına yakın bir yerde yapılacak metro istasyonuna yakın akaryakıt istasyonu, otel, alışveriş merkezi, oto park imarlı arsalardan oluşmaktadır. Bu arsalar üzerinde beş kooperatif hisseleri oranında tasarruf sahibi olduğundan, ileride bu arsalar üzerinden yapılacak tesislerden elde edilecek gelirler arsa pay oranında kooperatiflere dağıtılacağı öngörülmektedir. İstanbul Havalimanı’na 12 km, Kanal İstanbul projesine 3,5 km, Kuzey Marmara Otoyolu’na ise 2 km uzaklıkta yer alacak TAF2023 Üretim ve Ticaret Üssü, bu özellikleriyle işletmelerin tüketicileri ile kolayca buluşacağı, istihdamın kolay bir şekilde sağlanacağı bir merkez olacak. Zaman zaman yönetim kurulu üyelerimizle sanayi sitelerini dolaşıyoruz fikir alışverişinde bulunuyoruz. Burada gayemiz en modern yeşille iç içe esnafımızın rahatlıkla ticaretleri ile uğraşacakları örnek bir sanayi sitesi oluşturmaktır” şeklinde konuştu.

YEDPA HABER

Paylaş