logo

YEDPA’NINDA KATKISIYLA 51 YILLIK MÜLKİYET SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR

YEDPA’NINDA KATKISIYLA 51 YILLIK MÜLKİYET SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR

YEDPA konferans salonunda vatandaşlar ile bir araya gelen Ataşehir Belediye Başkanı ve YEDPA Yönetimi Yeni Çamlıca mülkiyeti sorunu ve imar çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu.

YEDPA’nın da içinde yer aldığı Ataşehir İlçesi Yeni Çamlıca – Mevlana – Mimar Sinan mahallelerini yakından ilgilendiren yaklaşık 51 yıllık mülkiyet sorunu çözüme kavuşuyor. 1972 yılından bugüne kadar üç mahalleyi kapsayan mülkiyet sorunu YEDPA yönetiminin de çözüme katkı sunmasıyla sona yaklaşıldı.

“YEDPA YÖNETİMİ SORUNUN ÇÖZÜMÜNDE ÇOK BÜYÜK KATKI SUNMUŞTUR”

Yeni Çamlıca Mülkiyet sorunun çözümünde katkısının vurguladığı bedelsiz arazi için teşekkür eden Battal İlgezdi, “Yeni Çamlıca Mahallesi’nin mülkiyet sorununun çözümünde hibe edilen arazinin çok büyük katkısı oldu. YEDPA araziyi verince imar transferine gerek kalmadan kendi içinde mülkiyet sorununu çözme olanağına kavuştuk. Encümenden geçti Büyükşehir’e gönderildi” diye konuştu.

Yeni Çamlıca Mahallesinin mülkiyet sorunu ile ilgili gelişme hakkında bilgi veren Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Yeni Çamlıca Mahallesinin mülkiyet sorunu çözdüm. Mülkiyet ile ilgili yaptığımız çalışmayı Büyükşehir’e gönderdik. Büyükşehir’in onayını bekliyoruz. Büyükşehir’in onayından sonra mülkiyet sorunu çok adil bir şekilde çözülecek” dedi.

Sorunun çözümünde önemli katkısı olduğunu vurguladığı YEDPA yönetimine teşekkür eden Başkan Battal İlgezdi, Yeni Çamlıca Mahallesinin mülkiyet sorununun çözümünde YEDPA’nın bedelsiz bağışladığı arsanın payının önemi vurgulayıp, “Bedel tespitini çok düşük yaptım 1000 lira 1250 lira En fazla rayiç bedeli belirledik.  300 metre arsa alması gerekiyorsa yüksek tutarsak nasıl alacak? Olabilecek en düşük bedel tespit ettik.

Yeni Çamlıca, Mevlana ve Mimar Sinan Mahallelerinin 1972 yılından bu yana devam eden mülkiyet sorunu Ataşehir Belediyesi tarafından 2981 Sayılı Kanun kapsamında yapılan “İmar Islah Planı Uygulaması” (Parselasyon Planı) Belediye Encümeni’nin onayından sonra İBB Encümeni’nden de onaylanarak Zabıta Müdürlüğü’nün Girişinde (-1 Kat) bir ay süreyle askıya çıkarıldı.

Akabinde Ataşehir İlçe Kadastro Müdürlüğü ve Ataşehir İlçe Tapu Müdürlüğünce işlemlere başlanarak ortalama 2 – 3 ay içerisinde Tapu Tescil İşlemlerinin tamamlanması sonrasında tapu dağıtımı Ataşehir Belediyesi ve İBB tarafından yapılacak” şeklinde konuştu.

51 YILLIK SORUNDA SONA YAKLAŞILDI

51 yıllık Mülkiyet sorununun çözüme kavuşacağını söyleyen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Başta İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu olmak üzere emeği geçen Ataşehir ile İBB Meclis Üyelerine teşekkür ederim. Ataşehir’imize hayırlı olsun” dedi.

Paylaş